Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Economia

L'IPC creix tres dècimes l'octubre tot i seguir en negatiu

Actualitzada 01/11/2016 a les 16:50
L’indicador avançat de l’índex de preus al consum (IPC) del mes d’octubre d’enguany se situa en un 0,3% negatiu, fet que representa una pujada de tres dècimes respecte a l’índex registrat al mes de setembre, que va ser del 0,6% negatiu, segons les dades fetes públiques ahir pel departament d’Estadística.
Tot i que la tendència els dar­rers mesos de l’IPC avançat és a l’alça (va ser del 0,9% negatiu a l’agost i del 0,6% també negatiu al setembre), l’índex es manté en negatiu i les dades mostren que es podria tancar l’any també en aquesta situació.
Per trobar un índex de preus al consum en positiu cal remuntar-se al desembre del 2014, quan es va tancar aquell any amb una dècima en positiu. A partir de llavors la tendència ha estat a la baixa i el 2015 es va tancar amb un índex negatiu de l’1,2%. Els darrers 12 mesos, però, hi ha hagut un increment de nou dècimes des de l’1,2 negatiu de l’octubre del 2015 fins al 0,3 del mateix mes d’enguany, el que suposa el mateix augment que des de principi de l’actual exercici. Cal recordar que l’indicador avançat proporciona només una informació orientativa.
Aquestes dades contrasten amb les dels països veïns, ja que l’IPC avançat a Espanya de l’octubre se situa en un 0,7% positiu que, en cas de confirmació, augmentaria cinc dècimes respecte del mes de setembre.
D’altra banda, l’índex de preus al consum avançat a França a l’octubre se situa en el 0,4 positiu, que si es confirmés, es mantindria respecte del mes de setembre.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477