Tradicions

Servei d'autobusos gratuïts per anar als cementiris de Sant Julià i Escaldes

La Massana, Ordino, Encamp, el Pas de la Casa i Escaldes celebren avui castanyades populars

Servei d'autobusos gratuïts per anar als cementiris de Sant Julià i EscaldesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les set parròquies es preparen per celebrar avui i demà el pont de Tots Sants tant en el seu vesant religiós com festiu. El comú d’Escaldes-Engordany posa a disposició de tots aquells ciutadans que vulguin desplaçar-se al cementiri del Pessebre o al cementiri de la Plana un servei gratuït d’autobús els dos dies. Aquest servei estarà a disposició a partir de les 10 del matí fins a les 5 de la tarda. El recorregut va del pont de l’avinguda Copríncep de Gaulle fins al cementiri del Pessebre, i d’allà fins al cementiri de la Plana. Per tal de distingir aquest autobús de la resta de serveis el vehicle portarà un distintiu amb el nom de Servei de Cementiri.

A Sant Julià de Lòria el comú posa a disposició dels lauredians un servei de bus gratuït per arribar al cementiri de la carretera de Fontaneda. Els busos sortiran cada 20 minuts de la parada del Camp Gran i recolliran els passatgers en les parades del centre del poble. Aquest servei funcionarà avui i demà de les 11 a les 13 hores i de les 15 a les 17 hores.

Quant al vessant festiu, a Ordino la Castanyada popular es farà a les 21 hores d’aquesta nit a la plaça Major i els padrins de la par­ròquia menjaran castanyes i panellets a la Casa Pairal, de 17 a 19 hores. A la Massana la tradicional castanyada és avui a partir de les 21 hores a la plaça de les Fontetes, on es repartiran més de cent quilos de castanyes, acompanyades de moscatell. També avui, però a les 21.30 hores i a la plaça dels Dos Valires, se celebrarà la castanyada popular d’Escaldes-Engordany organitzada per l’Associació dels Amics del Pont del Escalls amb música i castanyes.

Quant a Encamp, la castanyada se celebrarà a partir de les set de la tarda a la plaça Sant Miquel. També hi haurà festa al Pas de la Casa, a les vuit del vespre a la plaça de l’Església. La de Tots Sants, és una de les festes més arrelades a la parròquia encampadana.

tracking