Afers exteriors

Toni Martí aposta per la mobilitat entre els estudiants d'Iberoamèrica

El cap de Govern va mantenir ahir trobades bilaterals amb António Costa i Felip VI

Toni Martí aposta per la mobilitat entre els estudiants d'IberoamèricaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, en la seva intervenció ahir en la reunió plenària de caps d’Estat i de Govern de la XXV Cimera Iberoamericana, va afirmar que és necessari fomentar la mobilitat i els intercanvis dels estudiants per educar els joves en els valors universals i en la diversitat. Ho va dir en referència al fet que un dels grans èxits de la construcció europea ha estat la mobilitat dels estudiants que ha contribuït a donar als joves un sentiment de pertinença a Europa. Martí també va expressar que les polítiques d’Educació locals han de donar resposta als reptes globals de de­senvolupament d’oportunitats per a les futures generacions.

El cap de l’executiu va pronunciar el seu discurs davant alts mandataris de 22 països de la comunitat iberoamericana que debaten al voltant del tema Joventut, emprenedoria i educació a la ciutat colombiana de Cartagena d’Índies. “L’educació és una de les prioritats del Govern i aquesta ha estat l’eix central de la política exterior d’Andorra en l’àmbit multilateral”, va assenyalar el cap de Govern, que va recordar que l’educació va ser l’eix fonamental de la presidència andorrana del Consell d’Europa el 2012-13 i que ha estat una temàtica recorrent en l’acció d’Andorra dins de l’Organització de les Nacions Unides.

Martí va acabar el seu discurs reiterant la seva felicitació a la secretaria pro-tempore colombiana per l’organització d’aquesta cimera. Va desitjar molts èxits a Guatemala per l’organització del 2018 i va agrair especialment la bona acollida de la proposta de celebrar la Cimera Iberoamericana a Andorra el 2020, un any en què ja no serà cap de Govern. “Les persones passem i els països romanen. Estic convençut que Andorra seguirà sent fidel a l’aposta per una educació de qualitat, respectuosa amb la diversitat i encaminada no tan sols a formar bons professionals, sinó també bons ciutadans”, va dir.

També ahir, Martí es va reunir amb el primer ministre de Portugal, António Costa, i amb el cap d’Estat d’Espanya, el rei Felip VI. Martí i Costa van comentar aspectes referents a les relacions d’ambdós països, com són la propera ratificació del CDI, així com la possibilitat de realitzar inversions d’empreses portugueses a Andorra. Amb el monarca espanyol, i també amb el primer ministre lusità, va parlar sobre l’avançament de les negociacions d’Andorra per l’acord d’associació amb la Unió Europea.

tracking