Societat

Reforços en l'àmbit sanitari per als bombers

El cos antiincendis afegirà tres infermers als tres que té i espera que en un futur pugui incorporar un metge

Reforços en l'àmbit sanitari per als bombersSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern vol completar la secció sanitària dels bombers i entre d’altres mesures estudia la possibilitat d’incorporar en un futur un metge a la plantilla del cos. Ho va explicar ahir el ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, en l’acte d’inauguració de les 26a Jornades de sanitaris de bombers d’Espanya. “De moment és un desig”, va indicar en declaracions al Diari el director adjunt del cos, Jordi Farré, que hi va afegir que “un metge bomber ens permetria donar una millor resposta integral en emergències difícils”. Des de la direcció es va indicar que “aquesta persona no hauria d’apagar incendis ni tenir una dedicació exclusiva”, i que a més de participar en els rescats “es dedicaria a tasques en l’àmbit de prevenció de salut en el treball i a fer les revisions mèdiques”.

D’altra banda, en breu està previst que la secció sanitària del cos s’ampliï amb tres nous infermers, fet que comportarà que sis efectius puguin realitzar aquestes tasques. Es tracta, va explicar Farré, de tres bombers que ja formen part del cos i que actualment estan cursant estudis en infermeria. “Un cop aconsegueixin la titulació s’afegiran a la secció”, va indicar el director adjunt. Farré va insistir en la necessitat de reforçar aquest àmbit del cos, ja que “aproximadament un 80% de les actuacions que realitzem són serveis sanitaris”, una secció que ha vist incrementada la feina amb la recuperació dels trasllats sanitaris urgents no medicalitzats. Representen uns 3.000 serveis més l’any dels que feien abans.

Quant a les jornades, Andorra acull per primer cop la reunió de l’Associació de Bombers Sanitaris espanyols. Els efectius dels dos països –d’Espanya n’han vingut una seixantena– compartiran coneixements i experiències. En el discurs inaugural, el ministre va destacar que la secció sanitària dels bombers, que es va crear el 2009, representa un valor afegit per al cos i permet potenciar el rol dels bombers infermers, tot destacant les seves funcions en els rescats de persones ferides i en el transport sanitari urgent no medicalitzat. Espot va admetre que la secció sanitària cal dotar-la dels recursos necessaris i no tan sols humans. Fa poc es van adquirir dues ambulàncies.

tracking