Política

Liberals acusa DA de canviar el model d'Estat “per la porta del darrere”

Costa afirma que els comuns “es buiden de competències” per facilitar el control

Liberals acusa DA de canviar el model d'Estat “per la porta del darrere”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de Liberals d’Andorra (Ld’A), Ferran Costa, va assegurar ahir que el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) “amb la connivència dels comuns que els donen suport estan canviant el model d’Estat per la porta del darrere”. En la reunió de poble celebrada ahir a la nit a Escaldes-Engordany va deixar clar que amb la reforma de les competències i transferències que s’està duent a terme el que es fa és “buidar de competències el comú per tenir un Estat fàcil de controlar”. Així, va remarcar que “no estem d’acord que es canviï el model d’Estat” i va criticar el fet que “DA actua en bloc. Són monolítics, passen la piconadora, tenen la seva majoria i fan la seva”.

D’altra banda, la seva companya al Consell, Judith Pallarès, va insistir, en declaracions a la premsa, en la necessitat d’aturar les negociacions per l’acord d’associació tenint en compte que l’acord duaner “té data de caducitat”. “Val la pena parar i avaluar l’impacte”, va exposar, i va qüestionar “d’on treure els 100 milions” que s’ingressen actualment pel tabac. Des del seu punt de vista, “si negocies és per obtenir alguna cosa més, no per perdre-hi”, criticant el fet que s’hagi creuat “la línia vermella “acceptant entrar a tocar-lo [l’acord duaner]”.

En la reunió també hi va intervenir el representant que la formació té al comú, Marc Magallón. El conseller comunal va celebrar l’aturada “d’un dels projectes faraònics de DA”, referint-se a l’aparcament que s’havia de fer al carrer Mossèn Guillem Adellach. Magallón va explicar que finalment la partida per l’obra no s’ha inclòs en el pressupost. Ho considera una “victòria”.

tracking