Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ramaderia

Rècord de participació en la 38a Fira Concurs d'Andorra la Vella

Un moment de la fira celebrada avui a la capital.

Rècord de participació en la 38a Fira Concurs d'Andorra la Vella

Un moment de la fira celebrada avui a la capital.

SFG
Actualitzada 27/10/2016 a les 18:35
La 38a Fira Concurs d'Andorra la Vella ha superat enguany les previsions i s'ha assolit un rècord absolut de participació, amb 215 caps de bestiar, entre bovins, equins i ovins. Tota una selecció d'animals de raça bruna, que ha permès superar la xifra de participants assolida l'any 2009, amb 205 caps de bestiar. Tal com ha comentat el director d'Agricultura, Landry Riba, "la bona participació al final té a veure que les explotacions vulguin mostrar la feina que fan". A més, Riba també hi ha afegit que "la dificultat de classificació cada cop és més complicada i potser l'any vinent ens plantegem afegir paràmetres més analítics o relacionats amb l'ascendència dels adults per valorar millor els animals".

La raça bruna d'Andorra permet veure l'evolució del programa de selecció, ja que l'objectiu principal és la recerca de l'homogeneïtat, segons Riba, un aspecte que ja s'ha aconseguit i per això "cada cop es fa més difícil classificar o qualificar els animals només a ull".

El president de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra, Xavier Coma, ha destacat la xifra de participants d'aquesta edició, pel fet que "aquesta xifra és el reflex que s'està consolidant el sector, perquè això demostra que tenim un sector viu i molt potent". A més, Coma ha destacat que "tota la feina que s'ha fet des de fa uns anys, ara es veu reflectida en la bona salut del sector".

D'altra banda, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha fet referència al "neguit" del sector ramader, vers el respecte de les especificitats en la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea. "El sector ramader està preocupat perquè s'està parlant d'un dels temes que els afecta, com és el tabac, però cal que tinguin paciència, ja que estem treballant per explicar a Europa aquestes particularitats", segons ha comentat.

No obstant això, també ha remarcat que "encara estem al principi de la negociació i encara hi ha molta feina a fer". A més, la ministra també ha posat en relleu la necessitat de preservar i mantenir les particularitats del sector. I un dels aspectes que ha destacat ha estat la necessitat de comptar amb el suport del sector a l'hora d'afrontar les negociacions, per tal de poder treballar els aspectes específics.

Per la seva banda, l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra no ha volgut valorar les negociacions amb la UE de moment, tot i que han anunciat que properament realitzaran una roda de premsa amb les seves impressions.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477