Demolició de les bordes de l'avinguda del Fener d'Escaldes

Una de les parts que conformava les dues bordes ja ha desaparegut

Demolició d eles bordes de l'Avinguda del Fener d'Escaldesfernando galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les bordes ubicades a la cruïlla entre el carrer Unió i l’avinguda del Fener, una superfície privada que ocupa uns 1.500 metres quadrats, ja s’han començat a ender­rocar. Feia dies que els operaris treballaven dins del recinte, traient material de l’interior d’ambdós edificis per poder dur a terme la demolició. Ahir ja n’havia desaparegut una part per complet i els operaris treballaven en la preparació dels nous ender­rocaments.

Aquest procés coincideix amb les obres de remodelació integral i embelliment de l’avinguda del Fener, que començaran el pròxim 7 de novembre. En el terreny que actualment encara ocupen les bordes el comú té la intenció que s’hi habiliti un aparcament, perquè mentre durin les obres s’eliminarà tota la zona blava de l’avinguda i seria una opció per deixar els vehicles. A més, tampoc no es descarta que s’hi pugui fer una zona d’esbarjo.

La remodelació de l’avinguda també podria incloure una zona verda composta per arbres i bancs, entre d’altres, utilitzant el sobreample de la voravia del car­rer. El comú d’Escaldes-Engordany encara està tancant els terminis d’execució de l’obra i, per tant, no ha decidit si efectuarà l’operació en dues o quatre fases i per quin tram començarà.

El mes de juliol passat, durant un consell de comú, la consellera de la minoria del PS, Cèlia Vendrell, tot i reconèixer que les bordes no estaven catalogades, va assegurar que l’enderroc de les úniques bordes que quedaven en zona urbana suposava “un granet més de sorra en tot el que està passant. Estem eliminant el patrimoni cultural”.

Demolició d eles bordes de l'Avinguda del Fener d'Escaldes

tracking