sanitat

Adjudicats els treballs sobre la contaminació de la font d'Arinsal

Antea Group realitzarà les tasques d’investigació per determinar l’origen del brot de gastroenteritis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La societat francesa Antea Group, especialista en investigacions mediambientals, serà l’encarregada de dur a terme els treballs per determinar quin van ser l’origen de la contaminació de la font d’Arinsal que va provocar un brot de gastroenteritis que va afectar centenars de persones a Catalunya i que va ser el detonant de la fallida de l’empresa que explotava l’aigua de la font fins aleshores, Aigües del Pirineu. Tècnics de la divisió que l’empresa té a Tolosa es desplaçaran fins al país per dur a terme un examen exhaustiu que s’ha de culminar en quatre mesos, tal com van assenyalar des de l’executiu. El cost serà de 67.820 euros.

Els treballs contractats es duran a terme en tres fases, tal com van especificar des de l’executiu. En primer lloc, es farà la recollida i el tractament de dades, i l’auditoria de la planta d’envasat. La segona fase ja consistirà en investigacions sobre el terreny, amb una auditoria del pou de captació i una anàlisi mediambiental de l’entorn, i també un estudi en què s’investigaran les possibles relacions hidràuliques entre el pou de captació i el medi superficial o la sensibilitat del pou de captació respecte a punts de pol·lució o contaminació. La tercera fase serà la redacció de l’informe i la presentació de resultats, segons van indicar des de l’executiu.

L’aventura empresarial d’Aigües del Pirineu es va truncar a l’abril a causa d’un brot de gastroenteritis provocat per l’aigua que distribuïa a diverses empreses catalanes. Es va determinar que la font havia estat infectada per un virus d’origen fecal humà i ara s’ha d’esbrinar el perquè es va produir aquesta contaminació.

tracking