TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

educació

“Afectació moderada” pels canvis en el transport escolar

La durada del trajecte ha variat pels nous itineraris i el nombre de vehicles

“Afectació moderada” pels canvis en el transport escolarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí del Consell General va publicar ahir la resposta que el Govern ha donat a les preguntes que la consellera socialdemòcrata Rosa Gili va fer en relació amb el funcionament del transport escolar durant el curs 2016-2017. En aquest sentit, des de l’executiu s’admet que “hi ha canvis en els itineraris i en el nombre de vehicles utilitzats que poden afectar la durada dels trajectes de manera moderada”, si bé es remarca que es manté un servei “de qualitat que va més enllà de les seves obligacions”.

Sobre els motius que han portat a fer aquests canvis s’explica que existeix una “triple motivació”. D’una banda, l’“adequació necessària als canvis” que han sofert alguns dels diferents sistemes educatius quant a horaris i ubicació dels centres escolars. Així, se cita, per exemple, el canvi d’horari dels alumnes de segona ensenyança i de batxillerat del Col·legi Sant Ermengol que havia avançat l’entrada del matí i la sortida a la tarda, o la unificació de les escoles espanyoles al centre María Moliner. També es justifiquen per la voluntat d’optimitzar l’eficiència del servei entenent “el seu important impacte en els pressupostos públics”. En aquest cas es destaca l’optimització de les ocupacions dels vehicles que implica un estalvi econòmic que entre el curs 2014-2015 i 2016-2017 s’ha xifrat en 514.788 euros. Per últim, el Govern explica que una altra de les motivacions que els va portar a introduir canvis va ser la voluntat de millorar el servei facilitat als alumnes i les seves famílies. De fet, en una resposta posterior, l’executiu també detalla alguns motius més, com el tall de l’avinguda Meritxell o el fet que hi hagi una nova empresa d’acompanyament dels alumnes més joves.

Comunicació

A més, a preguntes de la consellera, també es detallen les diferents accions que es van dur a terme per tal que els usuaris estiguessin informats de les novetats. Així, es recorda que el ministre d’Educació i Ensenyament, Èric Jover, va fer una roda de premsa en la qual es va anunciar la creació d’una pàgina web, el canvi de format del carnet de transport escolar i es va informar les famílies del mecanisme de renovació automàtica del bus lliure. En paral·lel també es va informar els representants dels tres sistemes educatius, es van fer comunicacions a les empreses que participen del servei, als centres escolars així com a les famílies.

DESACORD EN EL CONCURS DE BUSOS

Jordi Troguet, responsable de la companyia de busos Hispano Andorrana, va indicar que han enviat una carta al Govern perquè els expliqui per quin motiu han acceptat la participació de la Cooperativa Interurbana Andor­rana en el concurs de la línia regular de busos. Troguet va dir que les bases estipulen que una empresa només es pot presentar un cop i la Cooperativa ho hauria fet dues vegades, ja que té participació a la UTE que concursa. Troguet es va oposar, però no li han donat la raó. “Hem enviat la carta perquè ens expliquin com ho ha interpretat el departament jurídic”, va dir.

tracking