POLÍTICA

El PS pregunta per un assessorament dubtós

Una empresa va cobrar 18.000 euros per ajudar un procés de selecció

El PS pregunta per un assessorament dubtósFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del PS Rosa Gili va efectuar diverses preguntes dirigides al Govern per escrit perquè vol aclariments sobre les irregularitats en les adjudicacions realitzades pel SAAS, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària a una empresa especialitzada en assessoria laboral i fiscal. Els treballs encarregats feien referència als honoraris per fer assessorament en el procés d’avaluació de candidats a la direcció assistencial del SAAS. En l’escrit tramitat a sindicatura, Gili subratlla que “segons els informes de fiscalització es van pagar 18.000 euros a l’empresa BON&MER, en concepte d’honoraris”. Aquest pagament s’hauria fet “sense formalitzar contracte” i que “ni el servei de Compres ni el de Recursos Humans van tenir constància”. També recorda que “consta una altra factura de 6.000 euros amb les mateixes observacions que en la factura anterior”.

Tenint en compte aquestes dues consideracions, la parlamentària pregunta si “hi ha més factures a BON&MER” durant el 2015 i el 2016 i que, en cas afirmatiu, s’informi de l’import i de la tasca encomanada.

Pel que fa a les factures, demana “quants candidats s’avaluen” i que es precisi tant “el nombre” de persones que s’han analitzat com “els casos que no acaben en contractacions”. També vol saber a quantes empreses es demana pressupost per cada adjudicació i si s’han seguit les fases a les quals obliga la llei de contractació pública.

tracking