Economia

Aragó i Andorra estenen ponts davant una cinquantena d'empresaris

La consellera d'Economia aragonesta ha explicat que aquests dies s'han tancat alguns convenis entre els dos territoris

La consellera d'Economia, Indústria i Ocupació d'Aragó, Marta Gastón, durant la conferència 'Aragó, terra d'oportunitats'F.A. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mercat laboral sòlid, amb una taxa d'atur cinc punts per sota de la mitjana espanyola, sectors productius amb creixement dinàmic, una economia diversificada amb el turisme, la tecnologia i l'especialització industrial, i una "localització immillorable" al centre de la zona més industrialitzada d'Espanya. Amb aquestes credencials ha presentat Aragó a Andorra la consellera d'Economia, Indústria i Ocupació del govern de la comunitat aragonesa, Marta Gastón, avuidurant l'acte empresarial que s'emmarca en la Setmana d'Aragó al Principat d'Andorra. Davant una cinquantena d'empresaris, els representants delsgoverns aragonès i andorrà esperen que els actes preparats per a aquesta setmana serveixin per traslladar les bones relacions institucionals a l'àmbit empresarial.

"Al llarg d'aquesta setmana els beneficis d'aquesta relació entre Aragó i Andorra es veuran traduïts no només en la sintonia política, sinó també, i sobretot, per part de les empreses, dels productors aragonesos i dels clústers, amb aliances que permeten la signatura de convenis que donin beneficis a les dues economies", ha explicat Gastón, durant l'acte inaugural 'Aragó, terra d'oportunitats'. La major part dels empresaris que han participat a l'acte d'avui, 24 d'Aragó i 25 d'Andorra, pertanyen al sector de l'agroalimentació i de les tecnologies.

La visita de la consellera aragonesaes vol que serveixiper donar un impuls institucional, i de retruc empresarial, a les relacions bilaterals que mantenen els dos territoris. "Hem de materialitzar aquesta voluntat de treball continu i hem de facilitar que empresaris i potencials inversors tinguin una relació més fluïda i més fàcil", ha dit la consellera aragonesa, qui ha explicat que aquests dies ja s'han tancat alguns convenis entre les dues parts. Aragó ofereix sinergies empresarials a Andorra en matèria de clústers, sobretot en l'àmbit logístic i d'innovació, d'agroalimentació i de turisme.

"Més enllà del turisme, que és un punt de confluència d'activitat econòmica important, estem fent un pas més els dos territoris per relacionar-nos de forma més profunda, explorar oportunitats de negoci i explorar tot allò que també ens uneix, com la cultura", ha explicat el ministre d'Exteriors, Gilbert Saboya. El dirigent andorrà ha destacat la potencialitat logística aragonesa i els projectes en comú sobre diversificació energètica que mantenen els dos territoris.

L'àmbit energètic ha estat, precisament, el principal motiu d'inversió andorrana a Aragó. Entre el 2011 i el 2015, el Principat va invertir 69 milions d'euros a la Comunitat espanyola, i per contra, només 3 milions d'euros van arribar d'Aragó a Andorra.

Fotografia de les dues delegacions encapçalades pel ministre d'Exteriors d'Andorra, Gilbert Saboya, la consellera d'Economia d'Aragó, Marta Gastón, i amb la presència del director de FEDA, Albert Moles i de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobb

Reunió prèvia entre la consellera d'Economia, el ministre d'Afers Exteriors i l'ambaixador Manuel Montobbio.

Intervenció del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya.

Intervenció de la consellera d'Economia d'Aragó, Marta Gascón.

Jornada empresarial Andorra-Aragó.

tracking