Trànsit

El comú canviarà la reforma de l'avinguda Tarragona

Estudia reduir la mida de la mitjana central arbrada o fer un dels dos carrils més ample

El comú canviarà la reforma de l'avinguda TarragonaCOMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella modificarà el projecte de reforma de l’avinguda Tarragona per acomplir els neguits que els transportistes van posar en relleu al Diari respecte de les dificultats que tindran per circular per aquella zona si l’actuació es fa tal com està prevista. El president de l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants, Juli Pérez, va denunciar que la mitjana arbrada amb la qual el comú vol dividir els dos sentits de circulació des de la rotonda del Km 0 fins a l’altura del carrer Terra Vella provocaria que els camions haguessin d’enviar el carril de l’esquerra perquè el de la dreta seria massa estret perquè poguessin passar amb normalitat.

El comú i els transportistes van mantenir ahir una trobada en què la cònsol major, Conxita Marsol, els va presentar dues possibles solucions que s’aplicarien en la primera fase de la reforma, la que va de la rotonda del Km 0 a la de Josep Escaler (a l’altura del Burguer King). Una passaria per reduir la mida de la mitjana central en 10 centímetres per banda. Tal com està dissenyat el projecte, si la illeta es fa com està previst cada carril passaria de tenir 3,40 metres d’amplada a 3,25. En cas de reduir-se la mida de la mitjana, cada un dels quatre car­rils tindrien una amplada de 3,35 metres, cinc centímetres menys que actualment.

La segona de les solucions seria fer un dels dos carrils de cada sentit de circulació més ample que l’altre. I que aquest carril més ample, probablement el de la dreta, seria el que haurien de fer servir els vehicles de gran tonatge. El comú ho proposarà a la taula de mobilitat, que haurà de decidir quina de les dues opcions és la millor.

Marsol, en declaracions al Diari, va assegurar que l’associació els va mostrar la preocupació per l’actual projecte i que qualsevol de les dues solucions proposades “els va bé”. La cònsol va explicar que “hi haurà prou temps per modificar el projecte”, i va indicar que “al projecte s’hi mantindrà la mitjana arbrada, els dos carrils per sentit de circulació i el carril per a bicicletes”.

El gerent de l’associació, Víctor Filloy, es va mostrar satisfet per “la bona rebuda” que ha tingut la seva demanda per part del comú de la capital i va dir que “alguna solució s’havia de trobar per no haver d’envair totalment els dos carrils”. També va posar en relleu els problemes que tenen en alguns trams de l’avinguda per culpa de l’arbrat, ja que les branques topen amb els retrovisors.

tracking