Economia

Els sindicats asseguren desconèixer les vexacions denunciades a Ctrasa

El SAT creu que si és cert és una prova més del maltractament general als treballadors

Els sindicats asseguren desconèixer les vexacions denunciades a CtrasaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) desconeixien els episodis de vexacions i maltractaments que presumptament haurien patit extreballadors i també algun treballador actual al Centre de Residus de la Comella per part dels màxims responsables de l’empresa gestora de l’equipament, Ctrasa. Segons van assegurar al Diari els secretaris generals de les dues organitzacions sindicals, es van assabentar de les denúncies quan aquest rotatiu se’n va fer ressò fa uns dies.

“No estàvem al corrent de tot això, ningú ens havia informat de res”, va explicar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que hi va afegir: “Lamentem que passi això en una empresa on estem treballant un conveni col·lectiu.” El sindicalista va indicar que aquest conveni col·lectiu entre els treballadors i la direcció de Ctrasa “ja ha estat entregat al Govern” i està “en espera del nou codi de relacions laborals”. Ubach va reiterar que les denúncies de vexacions “ens van agafar fora de voltes” i que “esperarem a tenir tota la informació” del que hauria passat amb els extreballadors per “actuar”.

Més contundent es va mostrar el secretari general del SAT, Guillem Fornieles, que també va assegurar desconèixer les denúncies d’assetjament moral, tracte discriminatori, coaccions o amenaces que els extreballadors van explicar al Diari. Un d’ells, fins i tot, va anar a la Batllia, que en primera instància no li ha donat la raó i està en espera de la resolució de l’apel·lació presentada. “No en sabíem res, però passa molt sovint. A moltes empreses no hi ha respecte als treballadors”, va dir Fornieles. “Maltractaments i vexacions al treballador són el pa nostre de cada dia a Andorra”, hi va afegir, per matisar que “no vull dir que tots els empresaris facin el mateix”. El sindicalista va recordar la necessitat que a les empreses hi hagi representants sindicals per evitar que es consideri “serfs” els treballadors.

Des de la direcció de l’empresa van preferir no valorar, de moment, les denúncies realitzades per extreballadors i treballadors.

tracking