Funció pública

El Govern suma 1.253 contractacions d'eventuals durant el darrer any

Educació en va tenir 621 el curs passat i al juliol n’hi havia 632 a l’administració general

El Govern suma 1.253 contractacions d'eventuals durant el darrer anyArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.253 treballadors. Aquest el nombre de places eventuals a l’administració el darrer any entre els treballadors adscrits al ministeri d’Educació i Ense­nyament Superior i els que ho estaven a la resta de ministeris, segons les dades publicades pel Govern en sengles respostes escrites a preguntes realitzades pels consellers generals socialdemòcrates Rosa Gili i Gerard Alís.

En el cas dels treballadors eventuals adscrits al ministeri d’Educació, van ser 621 les persones que van ser contractades durant el curs 2015-2016 per treballar als serveis generals de l’Escola andorrana, als diversos centres de maternal, de segona ensenyança i de maternal, als centres dels sistemes educatius francès i espanyol en l’àmbit de la formació andorrana, als centres de formació professional i a l’àrea d’inspecció i qualitat educativa. El cos especial d’ensenyament tenia a final del curs passat un total de 687 treballadors fixos.

A la resposta del Govern, que signa el secretari d’Estat de Funció Pública, Joan Blasi, s’indica que enguany s’han convocat 20 places fixes i que el gener del 2017 hi ha previsió d’obrir noves places per “tal d’aconseguir la incorporació de forma progressiva dels eventuals a l’administració”.

La resposta de l’executiu també assenyala que el mes de juliol hi havia 2.569 persones contractades pel Govern i 632 ho feien de manera eventual i adscrites a les diverses àrees de l’administració, excepte les que depenen del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. També s’especifica que els eventuals tenen dos tipus de contractació. Indeterminada, és a dir, fins al retorn del titular de la plaça o la seva cobertura, o determinada, és a dir, per obra, prestació de servei o finalització de l’any natural. S’assenyala que els que tenen accés o manipulen dades sensibles ho fan sota clàusules de confidencialitat.

tracking