Reportatge

Alimentar la reflexió

Prop de 200 persones van assistir ahir a la dotzena de xerrades que TEDx va celebrar al Consell General. L’objectiu, focalitzar i “donar menjar al pensament”.

Alimentar la reflexióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui hauria de ser una persona violenta perquè he estat víctima i botxí, però va arribar un dia que vaig decidir que volia ser una persona justa. Vaig investigar l’amor i vaig aprendre que el primer amor que hauríem de tenir és el propi.” Aquesta sentència de la psicòloga Vanessa M. Cortés recull l’esperit de TEDx, una organització mundial nascuda l’any 1984 que acumula més de 2.300 conferències d’un quart d’hora en un centenar de llengües diferents. La filosofia de TEDx sempre és la mateixa. “Donar alguna cosa perquè la gent pensi”, relata un dels impulsors del moviment al Principat, Felip Gallardo. Totes les xerrades es pengen al canal de YouTube, que compta amb mil milions de visites.

Un total de 190 persones van acudir a la vuitena edició de xerrades que TEDx Andorra va celebrar ahir al vestíbul del Consell General. Dotze conferències –la majoria de ponents del país– que van girar al voltant d’una idea, la de “focus”, focalitzar, la necessitat d’“aturar-se i concentrar-se en un punt per treure’n el màxim profit”, explica Gallardo, el qual destaca que es tracta de “donar menjar al pensament”.

Cortés va acabar arribant a la conclusió que la millor experiència és “viure en l’amor incondicional”, aquell que és horitzontal i no castiga els errors. Omar el-Bachiri –que Gallardo defineix com el “nostre mediàtic local”– va narrar com va recuperar l’autoestima després de patir agressions racistes i assetjament. El seu consell: “Si a la feina us diuen que sou inútils no us els creieu. Tots som diferents, no inútils.”

tracking