Maternitat

Més de 2.000 firmes per demanar a la CASS que s'allargui la baixa de maternitat

El reclam exigeix que s’escolti la recomanació de l’OMS, que fixa una baixa de mínim 6 mesos

Més de 2.000 firmes per demanar a la CASS que s'allargui la baixa de maternitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“112 dies no són suficients per tenir cura d’un nadó. Sigui fent alletament artificial o bé matern. La baixa i/o alletament hauria d’arribar com a mínim fins als 6 mesos tal com recomana l’OMS i prorrogable a l’any amb reducció o no salarial”, va escriure Ariadna Noria, una mare novella, al web de peticions Change.org dijous. La proposta de Noria va assolir més de 2.000 firmes en menys de 24 hores i va obtenir un gran ressò a la plataforma ciutadana, que permet fer difusió dels reclams particulars i adquirir suports.

Més de 100 persones van respondre a la petició de Noria amb comentaris de suport i van aprofitar per comentar les seves respectives situacions personals i les problemàtiques que van haver d’afrontar per disposar només de quatre mesos de baixa maternal.

La creadora de l’exitosa petició va ser mare per primera vegada fa quatre mesos i va redactar la proposició quan li quedava una setmana per reincorporar-se a la feina. Reconeix que la idea se li va ocórrer en un moment “d’angoixa i tristesa”, perquè havia de tornar al seu lloc de treball quan encara estava alletant el seu nadó, que rebutjava la llet artificial.

“Vaig iniciar la petició moguda per la ràbia i la frustració. Volia fer una crida perquè la CASS hi posés de la seva part i la veritat és que estic al·lucinada amb el ressò”, va assegurar la creadora del reclam. Encoratjada en vista de la bona acollida que ha tingut la seva proposta es planteja anar més enllà. “Ara mouré cel i terra per aconseguir que el recull de signatures arribi a Govern i es revisi la llei. Crec fermament que, si de veritat t’interessa quelcom, és molt important lluitar per canviar les coses. Si torno a ser mare m’agradaria no tornar-me a trobar en aquesta situació”, va afirmar.

Considera que quatre mesos de baixa no són suficients, encara que reconeix que es troba en una situació més favorable que d’altres mares, ja que com que treballa per a l’administració pública disposa de més avantatges. “Tinc una amiga que es va angoixar tant que fins i tot va deixar la feina per donar el pit”, va confessar.

Des de l’ADA –l’Associació de Dones d’Andorra– van acollir la notícia amb molta alegria. Montserrat Nazzaro, la presidenta de l’associació, va afirmar que es tractava d’una iniciativa positiva. “Totes les mesures que lluitin per la maternitat són benvingudes. A Andorra, hi ha un elevat percentatge de població que es dedica al sector serveis i al turisme, per la qual cosa la conciliació laboral i familiar es torna més problemàtica, ja que en aquests sectors els horaris són molt llargs”, va declarar la presidenta.

tracking