Educació

El Govern ha detectat un total de divuit casos d'assetjament escolar des del curs 2012-2013

El Govern ha detectat un total de divuit casos d'assetjament escolar des del curs 2012-2013

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació ha detectat un total de 18 casos d’assetjament escolar des que el curs 2012-2013 es va implantar el primer protocol per detectar i tractar les situacions de bullying. Així ho reconeix el Govern en la resposta escrita que va fer pública ahir mitjançant el Butlletí del Consell General a una pregunta de la consellera general de Liberals d’Andorra Carine Montaner. Així, el curs 2012-2013 es van registrar dos casos, els mateixos que el curs següent, mentre que el curs 2014-2015 la xifra es va enfilar fins a nou i el curs passat va reduir-se fins a cinc.

D’altra banda, en la resposta també es detalla el seguiment que s’ha fet de l’aplicació del protocol i els efectes que ha tingut. En aquest sentit, s’indica que s’han fet enquestes per part del CRES, el ministeri d’Educació també ha tramès qüestionaris i les respostes i millores proposades s’han inclòs, finalment, en el decret contra l’assetjament que justament es va publicar aquesta setmana al Butlletí Oficial del Principat. A més també s’han tingut en compte les recomanacions rebudes per part del gabinet jurídic del Govern.

A Educació, segons es detalla a la resposta, durant aquest curs s’ha previst que l’àrea d’inspecció faci una recollida de dades sobre el tema per obtenir una radiografia de la situació actual i comprovar quina ha estat l’eficàcia de l’aplicació dels protocols.

tracking