Successos

'Caçat' a Civís un furtiu resident a Encamp

Els agents rurals catalans el van interceptar després d’haver abatut un isard i dos cabirols

'Caçat' a Civís un furtiu resident a Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya van interceptar divendres 8 d’octubre un caçador resident a Encamp que havia abatut furtivament un isard i dos cabirols. Van ser membres del grup especial de verins i antifurtivisme els que van aturar el vehicle del furtiu quan circulava per l’àrea privada de caça del nucli de Civís després d’una batuda de senglars. Els fets van passar a les vuit del vespre i els agents van decidir controlar el tot terreny després d’observar com en trobar-se els agents rurals el vehicle va fer marxa enrere i els dos ocupants van llençar unes bosses per un barranc. Un cop aturat i identificat el conductor, els agents van procedir a obrir les dues bosses llençades i a l’interior hi van trobar quaranta quilos de carn de cabirol. Al barranc també hi van trobar un cap d’isard i dos caps de cabirol.

El furtiu va ser denunciat de manera administrativa al departament d’Agricultura de la Generalitat per diverses infraccions a la Llei de caça catalana. Una, haver caçat en època de veda de l’isard, ja que el període començava l’endemà de ser interceptat. També ha estat denunciat per haver abatut dos cabirols sense haver col·locat el precinte reglamentari i per no haver comunicat als agents rurals les dues captures. És obligatori trucar a la central dels agents rurals abans de moure del lloc l’animal abatut. Per últim, haurà de respondre a una quarta denúncia: haver caçat un animal en batuda i no per acostament que és la modalitat permesa per abatre isards.

El furtiu haurà de fer front a multes per cadascuna de les infraccions que poden arribar als 3.000 euros i a l’import de les sancions caldrà sumar-hi la valoració dels animals abatuts de manera il·legal: 1.800 euros per cada cabirol i 2.100 euros per l’isard. Cal destacar que els tres exemplars són mascles i que es tracta d’un trofeu de caça que es valora per les banyes. Les infraccions realitzades es tindran en compte en el repartiment de precintes de la propera temporada.

Els tres caps es mantenen com a prova a la seu de l’àrea bàsica dels agents rurals a Tremp i la carn va ser entregada al punt d’alimentació suplementària per a rapinyaires. Els agents també van procedir a comissar l’arma del veí d’Encamp (un rifle marca Blaser amb mira telescòpica), que va ser entregada a la guàrdia civil.

Feia uns quatre anys que els agents rurals no interceptaven un caçador furtiu resident a Andor­ra. El setembre del 2012 se’n va detenir un a Oliana equipat amb un rifle de caça al qual s’havia afegit un silenciador, un dispositiu il·legal que només poden fer servir alguns cossos de seguretat.

tracking