Medi Ambient

Apapma podria prendre accions legals per l'auditoria del forn incinerador

Un advocat està analitzant el document per saber si hi haver sobrecost en la planta

Apapma podria prendre accions legals per l'auditoria del forn incineradorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) no renuncia a prendre qualsevol tipus d’acció, incloses les jurídiques, respecte a l’auditoria financera del centre de tractament de residus corresponent al 2010. Ho van decidir dimecres després d’una reunió de la junta de l’entitat durant la qual es va informar els socis i simpatitzants de l’associació que dos auditors estan analitzant el document amb l’objectiu de tenir un informe detallat del contingut del mateix. No prendran una decisió al respecte, va explicar en declaracions al Diari el president d’Apapma, Carles Iriarte, fins que no tinguin tota la informació. “No renunciem de bon principi a prendre les accions que corresponguin”, va indicar, i va explicar que els dubtes giren al voltant del cost de la planta incineradora.

“Hem llegit l’auditoria i no diu res que no sabéssim. Que el forn incinerador ens ha costat molt més del que ens van dir ja ho sabíem”, va assenyalar Iriarte. A part d’auditar el document amb l’ajut de dos experts, Apapma també l’ha entregat al seu advocat perquè l’analitzi des del punt de vista jurídic. “Si l’informe no diu res de nou no entenem perquè el Govern no ens el va entregar i si hi ha alguna cosa més podríem iniciar les accions que calguessin”, va reiterar.

L’executiu va remetre a l’entitat l’auditoria fa un parell de setmanes després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que instava el Govern a fer-ho. Els magistrats donaven així la raó a Apapma, que va demanar la revocació de la decisió del Tribunal de Batlles de negar-los l’entrega de l’auditoria econòmica realitzada per l’empresa KPMG, ja que va considerar que el mateix executiu els va declarar part interessada en la construcció i explotació del forn incinerador de la Comella.

Les accions legals que va haver de fer l’associació per aconseguir l’informe van tenir un cost de 4.340 euros, un 50% més del pressupost anual de l’entitat.

tracking