sistema financer

Higini Cierco compareixerà dimecres a la comissió BPA

Havia ajornat el pas pel Consell per no entorpir les accions judicials

Higini Cierco compareixerà dimecres a la comissió BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els accionistes majoritaris de BPA ja han escollit data per a la compareixença d’Higini Cierco davant de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. Segons van confirmar diverses fonts al Diari, Cierco acudirà dimecres vinent al Consell General. Així ho hauria comunicat ahir mateix mitjançant una carta formal dirigida al Consell en la qual va reiterar la seva voluntat de donar explicacions davant dels representants parlamentaris tal com se li havia sol·licitat.

La comissió BPA estava en espera de rebre resposta dels accionistes majoritaris després que a final de setembre se’ls oferissin dues dates possibles per a la compareixença: el 19 i el 26 d’octubre. Finalment, Cierco va indicar que tenia disponible el dia 19. Fonts parlamentàries van indicar que l’expresident del consell d’administració de BPA tindria la intenció d’acudir davant de l’organisme de control acompanyat per algun dels seus assessors legals. Les fonts consultades van indicar que la intenció de l’accionista majoritari seria no anar més enllà d’allò que ja ha expressat fins ara en seu judicial respecte de les suposades amenaces rebudes per autoritats policials espa­nyoles.

EL CONSTITUCIONAL ORDENA AL SUPERIOR QUE MOTIVI LA PRÒRROGA DE PRESÓ A MIQUEL

El Tribunal Constitucional ja s’ha pronunciat respecte al recurs d’empara que va presentar la defensa de l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, contra els diferents autes de la Batllia i la sentència del Tribunal Superior de l’11 d’agost, en el marc del procediment urgent i preferent per una presumpta vulneració del dret a la llibertat. En una sentència del dia 10 passat el TC admet vulneració del dret a la llibertat perquè el Superior va avalar la pròrroga de la presó provisional sense entrar en el fons de l’assumpte i sense prou suport constitucional. En aquest sentit, insta el Superior a emetre una nova sentència que motivi més clarament la pròr­roga de presó provisional per a Miquel.

I és que malgrat que no qüestiona ni la mesura inicial de presó provisional ni les primeres pròrrogues, l’alt tribunal considera que a mesura que se succeeixen les pròr­rogues la motivació ha de ser més clara i inequívoca per no lesionar, precisament, el dret a la llibertat.

El TC, però, desestima la resta de peticions de la defensa de Miquel, en què es demanaven mesures per reposar el dret vulnerat cessant la presó i declarar la responsabilitat del poder judicial de l’Estat. En la resolució, tampoc es qüestiona la situació d’arrest de Joan Pau Miquel i de fet no es pronuncia sobre si mantenir o anul·lar la presó provisional.

tracking