justícia

El Govern porta a la fiscalia l'informe del SAAS

El SAAS va fer una compra irregular d'ambulànciesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit obrir un expedient al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per esclarir l’existència deresponsabilitat civil "derivada de les possibles irregularitats detectades en l’informe del Tribunal de Comptes referent a l’exercici 2014", segons ha informat aquesta tarda l'executiu en un comunicat.D’altra banda, en favor de la política de transparència i davant dels dubtes generats per alguns dels informes tècnics encomanats els darrers mesos, l’executiu ha decidit traslladar tota la documentació sobre aquests fets al ministeri fiscal.

El Govern ha analitzat aquest matí l’informe encarregat pel SAAS a un expert jurídic extern per definir el caràcter de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. Aquest informe, assenyalen des de l'executiu,conclou que les esmentades irregularitats no són constitutives de delicte i que es queden en l’àmbit administratiu. Amb tot, el Govern–més enllà d’obrir l’expedient en l’àmbit administratiu- ha decidit donar trasllat de la qüestió a la fiscalia, vist que el primer informe tècnic encarregat pel SAAS i elaborat l’estiu passat sí que va detectar indicis d’il·lícit penal en les irregularitats.

Precisament arran d’aquell primer informe el gabinet jurídic del Govern –en ser sol·licitat per l’executiu sobre els passos a seguir- va emetre una nota en què es qüestionava el caràcter d’il·lícit penal de les irregularitats. Va ser aquesta disparitat d’opinions la que va motivar que el SAAS encarregués l’informe extern que el Govern ha analitzat avui.

La resolució d’obrir un expedient informatiu al SAAS es va prendrea finals d’abril d’aquest any per part del titular del ministeri de Salut, Carles Álvarez Marfany, després que la consellera del PS Rosa Gili ho posés en relleu al Consell General. Els diferents aspectes sobre els que el Tribunal de Comptes va detectar irregularitats preveuen des d’adjudicacions irregulars, contractes de manteniment, quantitats que s’havien de retornar a la CASS i al Govern per pagaments per objectius que no s’havien assolit i s’incideix en pràctiques dubtoses de retribució del personal.

tracking