Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
justícia

La Batllia decreta la fallida d'Aigües del Pirineu

Es decreta un administrador judicial per a l'empresa, afectada pel norovirus
Aigua del Pirineu

Aigua del Pirineu

Un camió de Caves Andorranes transportant l'aigua.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/10/2016 a les 14:41
La Batllia, segons publica avui l'aute de la batlle Laura Solanes al BOPA, ha decretat la cessació de pagaments i fallida de la societat Aigües del Pirineu després que l'abril passat els anàlisis fetes pel Govern van concloure que la font d'Arinsal estava contaminada el norovirus i Salut va ordenar la clausura de la planta. 

La justícia ha nomenat Xavier Granyó administrador judicial i en el termini de trenta dies, segons apareix a l'edicte. I en el termini de trenta dies, segons apareix a l'edicte, els creditors de la cessació de pagaments han de lliurar-li "els justificants de llurs crèdits per a la seva verificació i per a que pugui fer-se la relació corresponent". 

El cas, que va generar una forta polèmica tant a Andorra com a Catalunya, va causar més de 4.000 afectats per gastroenteritis. Entre les hipòtesis sobre com es va produir la contaminació, hi ha la possiblitat o bé que fos causada per una filtració a través del subsòl, o que hi hagués un reflux en el conducte que uneix la planta envasadora amb l'aqüífer, situat a 100 metres de profunditat, és a dir, que l'aigua circulés de forma inversa.
Etiquetes
  • #1 Gingol
    (12/10/16 15:05)

    Entre les hipòtesis sobre com és va produïr la contaminació, de fet la més lògica dins d'el sentit comú és que una mà negra va intervenir.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477