salut

Tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip

El ministeri ha previst subministrar entre la ciutadania 6.000 unitats

Inici de la campanya de vacunació
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va començar ahir la campanya de vacunació contra la grip, campanya que s’allargarà fins al 31 de desembre. S’han previst un total de 6.000 vacunes (l’any passat en van ser 5.837) per a la població considerada de risc de patir complicacions relacionades amb la malaltia, com persones de més de 65 anys, les embarassades, les persones amb obesitat mòrbida o les persones que resideixen o treballen a residències sociosanitàries.

Al centre d’atenció primària de la Massana a primera hora ja s’havien subministrat les primeres vacunes, sobretot a persones majors de 65 anys. Una d’elles va ser la Joana Garcia, que entra dins el grup de risc de les persones de més de 65 anys i fa ja anys que ve a posar-se la vacuna. Va explicar que per a ella, la vacunació “és important”, ja que quan agafa la grip, “només tinc una mica de constipat, una mica de febre i poca cosa més”.

La vacuna se subministra de manera gratuïta i també es recomana als majors de 6 mesos amb malalties cardiovasculars o respiratòries cròniques (inclou l’asma), la síndrome de Down, les malalties metabòliques cròniques (inclosa la diabetis mellitus), la immunosupressió o hemoglobinopaties –la gravetat de les quals hagi requerit revisions mèdiques periòdiques o hospitalització durant el darrer any–, i la disfunció renal.

També és aconsellable a persones que poden transmetre la malaltia a individus d’alt risc (personal sanitari i les persones que facin assistència domiciliària); treballadors de serveis comunitaris (bombers, policia, protecció civil i agents de circulació); i interns i treballadors de la presó.

Tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip

tracking