agressió a un atleta

L'atleta andorrà Iván Ramírez, a la UCI en ser apallissat a Saragossa

L’atleta nacional Iván Ramírez es troba ingressat a la UCI amb un coma induït després de ser intervingut per una lesió cerebral

L'atleta andorrà Iván Ramírez, a la UCI en ser apallissat a SaragossaFACEBOOK

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’atleta andorrà Iván Ramírez, de 39 anys i instal·lat a Saragossa, es troba ingressat a la UCI quirúrgica de l’Hospital Clínic Universitari de la capital aragonesa amb un coma induït després de ser brutalment apallissat el passat divendres per la nit a la població d’Ejea de los Caballeros. El servei sanitari el va traslladar al centre hospitalari amb caràcter reservat i el passat diumenge va ser intervingut per una lesió cranial.

El succés es va produir el 7 d’octubre a dos quarts d’una de la matinada, quan la guàrdia civil va rebre una trucada d’un ciutadà que havia presenciat com agredien Ramírez. Quan els cossos de seguretat van arribar als llocs dels fets –dues unitats de guàrdia civil i policia local– van trobar-se l’esportista “estès al terra, ple de sang i semiinconscient”, segons van indicar des de la guàrdia civil. I van afegir que arran dels fets van obrir una investigació per intentar identificar i capturar el responsable de l’agressió. Tanmateix, tal com van confirmar fonts del cos de seguretat al Diari “no descarten que puguin haver-hi més persones implicades”. Al mateix temps van afirmar que “no disposen de gaire informació sobre qui va poder perpetrar l’agressió” ni volen donar més detalls del procés per no donar facilitats al responsable o responsables.

El cos de seguretat sí que va explicar que a més a més del ciutadà que va efectuar l’avís podrien haver-hi més persones que haguessin presenciat els fets i a hores d’ara estan col·laborant com a testimonis oculars per aclarir com s’haurien produït els fets.

L’autor de l’agressió, segons l’Heraldo de Aragón, podria haver sigut un home de nacionalitat búlgara que hauria enganyat a Iván Ramírez perquè acudís a una cita fent-se passar per una altra persona. Segons aquesta informació, el responsable de la brutal agressió podria mantenir una relació amb una dona que intercanviava missatges de WhatsApp amb Ramírez, i l’agressor, suposadament, assabentat d’aquesta comunicació, com que no li agradava el contingut d’aquests missatges, va decidir citar-se amb ell en el lloc dels fets i llavors s’hauria produït la pallissa.

Ana, la companya de l’atleta va afirmar a mitjans espanyols ahir que l’únic que li importa ara mateix és que “l’Iván es posi bé”. Tant ella com tota la seva família es troben “en estat de xoc” i va afirmar que està “molt afectada, igual que la seva mare”. A les portes de la UCI de l’Hospital Clínic esperen notícies. Per ara la companya de l’esportista no ha declarat davant dels agents de la guàrdia civil.

La FSS condemna els fets

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), i també en nom de tot l’atletisme andorrà, va voler expressar el seu rebuig als fets i donar suport i molts ànims a Ramírez mitjançant un comunicat de condemna. “Després dels fets que van succeir a Saragossa els darrers dies i en què un atleta andorrà es va veure involucrat, com a víctima d’una forta agressió que fa que la seva vida estigui en perill la federació vol mostrar el seu suport a l’atleta i a la seva família”. Des de la FAA van lamentar molt l’estat del plusmarquista nacional de 100 quilòmetres i 50 quilòmetres i desitgen que “es recuperi del traumatisme i pugui tornar a gaudir de la vida i de l’esport”.

LA MILLOR MARCA DEL PAÍS A LA CURSA DE 100 QUILÒMETRES

Iván Ramírez és un amant de l’atletisme, un esport al qual li ha dedicat bona part de la seva car­rera i ha recollit els seus fruits com tenir la millor marca d’Andorra tant en cent com cinquanta quilòmetres. En el primer dels casos, té una marca de 7 h 48’38”, que va assolir el 2012, mentre que el 2015 a Santander va recórrer els cinquanta quilòmetres en 3 h 17’07”.

“És un enamorat de la cursa, de córrer, li encanta el que fa, es passa el dia corrent”, va ressaltar Abraham Férriz, director tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) al Diari.

Precisament, aquesta passió per l’esport i la superació es veu reflectida en el seu propi blog on destaca frases com “les curses de fons, la meva gran passió”, “la duresa del fondista” o “en cerca dels meus objectius”.

Ramírez va començar a competir en el país i amb clubs del Principat, un d’ells va ser el Club Assegurances Doval. El seu responsable, Josep Doval, va relatar, però, que ara fa més de deu anys que va marxar a viure a Saragossa i va començar a córrer amb equips d’aquesta localitat.

Actualment, concursa amb l’equip Zenit Twinner, però en les competicions internacionals sempre ho fa sota la bandera andorrana.

El seu amor per l’esport també va més enllà de l’àmbit competitiu i, quan pot, també participa en l’organització de curses, va explicar Férriz.

A més, ha utilitzat les seves cames per motius solidaris i amb col·laboració amb el projecte solidari Subhakamana, que tenia com a objectiu recaptar 5.000 euros per construir una escola per a uns nens de la població a la zona de Manahari (al sud del Nepal). En el marc de la iniciativa va realitzar 160 quilòmetres en una cinta de gimnàs en el Muscle Center de Saragossa. A més, va córrer diversos maratons d’asfalt com l’Andorra Andorra-Terol, a Múrcia, a Lanzarote, al circuit de Motorland d’Alcanyís i a Sevilla. Així mateix, va fer un trail 27 quilòmetres a Xerta. Aquest repte esportiu el va tancar amb una cursa de 280 quilòmetres de muntanya amb 16.700 metres de desnivell positiu al parc nacional de Peneda-Geres al nord de Portugal.

A més, l’atleta també va ser policia a Andorra entre finals del noranta i començaments de l’any 2000.

tracking