política

Espot lliurarà els extractes de la família dels comptes de BPA

El ministre entregarà als consellers generals còpia dels moviments que ell i el seu pare van fer els dies previs a la intervenció

Espot lliurarà els extractes de la família dels comptes de BPAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, lliurarà als consellers generals els extractes bancaris amb els moviments que ell i el seu pare van realitzar en els comptes dipositats a BPA els dies previs a la nota de la FinCEN i a la intervenció del banc. Ho va anunciar ahir després que per segon cop en quatre dies comparegués davant dels mitjans de comunicació per sortir al pas de les informacions publicades en un diari digital espanyol. Igualment va anunciar que es querellarà contra aquest mitjà que ahir va publicar que Espot i el seu pare van vendre 140.000 euros en accions després de saber que s’intervendria BPA. Les presentarà per revelació de secret bancari –a la informació s’inclou un document amb alguns dels moviments realitzats– i per calúmnies. “A mi i al meu pare ens imputen el delicte de fer ús d’informació privilegiada, cosa que és absolutament inexacte”, va indicar el ministre.

Espot va explicar que entre el 3 de març del 2015 (“quan no es coneixia la nota de la FinCEN”) i el 5 d’aquell mateix mes el seu pare va fer una operació de venda d’accions per valor de 168.000 euros, uns diners que no es van retirar, sinó que es van revertir en un compte de BPA. “Es poden imaginar l’esperpèntic de la situació. Si hagués tingut coneixença prèvia que s’intervendria l’entitat i que hi havia risc de solvència, el que s’hauria fet és tot el contrari”, va dir, per afegir que el que hauria fet, per la naturalesa de les accions (de constructores espanyoles), és mantenir-les perquè haurien quedat fora de balanç i amb menys risc d’afectació.

El ministre, que va fer aquestes declaracions, després de la trobada de càrrecs electes de DA, va indicar que el fet de presentar demandes “no és una estratègia de Govern, sinó una decisió personal contra els atacs i calúmnies”.

Respecte a l’entrega dels extractes bancaris als consellers va indicar que “no tinc cap alternativa per defensar el meu nom i la meva reputació que donar explicacions clares i detallades.” Va admetre sentir-se incòmode pel fet d’haver de presentar accions judicials i va afegir que es querellarà perquè “no quedi cap mena de dubte que rebutjo absolutament el contingut d’aquests articles i que estic en disposició de demostrar de paraula i en suport documental que tot el que dic és la versió certa de l’afer i no el contingut parcial, esperpèntic i capciós d’aquests dos articles”.

DA VOL SUPERAR L''AFER BPA' I "RECENTRAR EL DEBAT"

“Recentrar el debat i concentrar-nos en allò realment important”. Demòcrates per Andor­ra (DA) vol que es deixi de parlar de BPA i es parli més dels “projectes de país”. Cansats del “soroll mediàtic institucionalitzat”, en paraules del secretari general del partit, Èric Jover, i després de la dimissió de la consellera general Meritxell Mateu i de les revelacions del ministre Xavier Espot en tan sols una setmana, els taronges aposten per un “canvi de paradigma” que passi per “focalitzar la nostra atenció sobre les accions que estem desenvolupant des de les institucions” i no per les informacions marcades per BPA. “En parlem molt, segurament massa”, va lamentar Jover ahir en declaracions als periodistes en acabat d’una trobada celebrada a l’Art Hotel que va reunir una setantena de càrrecs electes del partit.

En nom del grup parlamentari demòcrata, Marc Ballestà va advocar per superar la polèmica que ha esquitxat la formació i “parar atenció als reptes més importants d’aquesta legislatura”. “L’afer BPA està en vies de resolució final”, va dir, i va fer una crida a “abstreure’ns de tots els afers que estan enrarint el clima polític actual i centrar la nostra atenció en allò que és realment important per al país”. En la mateixa línia es va expressar la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, la qual va explicar que amb la reunió d’ahir els demòcrates “hem volgut concentrar-nos amb la feina i fer participar els membres del partit de tots els projectes que tenim sobre la taula”.

Preguntat per si contestaran la pregunta de l’oposició sobre si algun altre membre de DA ha cobrat de Landstreet, la societat panamenya vinculada a BPA per la que va treballar Mateu, Ballestà va criticar que “l’oposició està molt centrada en aspectes concrets i molt poc en aspectes que realment importen al nostre país”. “No crec que sigui important saber això ara mateix”, va reblar.

L’aplec demòcrata d’ahir va comptar amb les intervencions de Jover i Calvó així com del cap de Govern, Toni Martí, el qual va instar els coreligionaris a “fer-se costat els uns als altres i no perdre la serenor”.

Espot lliurarà els extractes de la família dels comptes de BPA

tracking