sistema financer

Vall Banc ha augmentat la plantilla i anuncia més contractacions

L’entitat ja ha incorporat entre cinc i deu persones i ha comunicat als empleats que en breu hi haurà més treballadors

Vall Banc ha augmentat la plantilla i anuncia més contractacionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vall Banc ha augmentat la plantilla entre cinc i deu persones, segons les fonts del banc consultades, i cada contractació s’ha comunicat a través d’una nota als treballadors del banc. El conseller delegat, Christoph Lieber, va explicar als empleats que no només es preveu mantenir els llocs de treball actuals, sinó que l’objectiu és fer en breu encara més incorporacions en àrees molt específiques.

Les contractacions seran per a llocs concrets on es vol donar un major impuls, entenent que la vocació fonamental de Vall Banc serà la de gestió privada de patrimoni i capitals. Així ho va comentar en una trobada que va tenir lloc en un hotel de la capital i on hi havia present la pràctica totalitat del personal de l’entitat. Lieber va ratificar l’agraïment per l’esforç i la professionalitat dels treballadors durant el llarg període d’incertesa des de la intervenció fins a la venda del banc.

Un dels punts més importants del discurs de Lieber va fer referència a la voluntat del grup JC Flowers de fer una aposta a llarg termini, en contraposició a les informacions respecte que es tractaria d’una inversió a curt termini buscant una venda rendible. Es va ratificar en la intenció que Vall Banc es converteixi en el vaixell insígnia de JC Flowers en l’àrea de la gestió patrimonial, entenent que és el primer cop que s’ha fet una adquisició d’aquestes característiques per gestionar directament un banc.

Segons fonts presents a la reunió, Lieber va deixar clar el missatge respecte que Vall Banc no pretén ser el banc més gran d’Andorra però sí que treballarà per ser el millor, i un referent, en gestió privada de capitals.

Competir amb tothom

Lieber va passar a desgranar els punts fonamentals dins dels reptes que s’han marcat els nous propietaris, deixant clara la fortalesa econòmica del grup, que té inversions a 45 institucions financeres de 16 països diferents. L’ideari per a Vall Banc passa perquè s’assoleixi el repte de ser capaç de competir, dins del camp de la gestió privada de capitals i patrimonis, amb qualsevol altre entitat tant en l’àmbit del mercat financer andorrà com globalment. Perquè, encara que va deixar clar que no renuncien a fer banca comercial de país, Lieber va ser força clar respecte que la missió fonamental de Vall Banc és anar creixent en l’àmbit de gestió i serveis patrimonials.

Per arribar a ser un referent en la gestió privada de capitals, l’entitat considera que s’han d’anar complint una sèrie d’objectius previs. Combinats entre ells. Un dels punts importants fa referència a la innovació tecnològica. JC Flowers dóna una gran importància a comptar amb els millors sistemes de gestió bancària patrimonial. I per a l’any vinent ja s’espera que s’hagi implementat un model d’última generació amb un operador de renom internacional.

Un altre punt destacat és deixar clara la voluntat de ser un banc amb la màxima transparència i que complirà amb els estàndards internacionals i les normes fiscals més exigents. En aquest sentit, es posa de manifest que és una entitat on la pràctica totalitat dels clients han estat auditats i que això és un gran actiu.

Les mateixes fonts presents a l’acte van comentar, però, que un dels dubtes que hi ha dins de l’entitat és saber quan, per fi, es desbloquejaran totes les operatives i els clients podran tenir accés sense cap restricció.

Objectius

1. Innovació tecnològica

Els mitjans més moderns DEL mercat

JC Flowers està negociant perquè a partir de l’any vinent Vall Banc tingui un acord amb un operador mundial i disposi dels serveis de gestió de patrimonis més innovadors del mercat.

2. Legalitat

Escrupolós amb la transparència

Es pretén assolir el màxim nivell de transparència i aprofitar que tots els clients de l’entitat han estat revisats. Es vol mantenir un nivell altíssim de legalitat.

3. Gestió de capitals

Centrat en la banca privada actual

El tipus de negoci fonamental per a Vall Banc serà la gestió privada de capitals, sense deixar de fer banca país. Però la finalitat és assolir un alt nivell d’eficiència en la gestió patrimonial.

4. Qualitat de servei

Estàndard molt alt en atenció al client

JC Flowers vol que Vall Banc sigui un referent en el tracte personalitzat a cada client de l’entitat. Per això s’implementen uns protocols d’actuació.

5. Plantilla eficient

Recursos humans ben dimensionats

La nova direcció considera que s’ha de fixar un alt nivell d’eficiència, entenent que la plantilla mai s’ha de sobredimensionar.

6. Competir

Ser una alternativa local i global

Un cop el banc estigui totalment operatiu es preveu que ha de tenir la capacitat de competir amb qualsevol altre, tant internament com a escala global.

tracking