Transports

L'amenaça de Govern fa que els camioners espanyols ja duguin l'autorització

Des de l’1 d’octubre se sanciona els transportistes que no porten el permís per entrar al Principat

L'amenaça de Govern fa que els camioners espanyols ja duguin l'autoritzacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci de Govern de començar a multar els transportistes espa-nyols a partir de l’1 d’octubre si no duien l’autorització reglamentària per entrar al país, sembla que ha tingut efecte. En la primera setmana d’aplicació en ferm de la normativa la majoria de camioners hauria complert, segons fonts de la Duana. La mesura es va decidir implementar, precisament, per l’incompliment generalitzat dels transportistes del país veí sobre aquesta qüestió. Un fet que contravenia el conveni de no doble imposició signat pels governs andorrà i espanyol, i que a més generava problemes de reciprocitat, ja que en canvi als camioners del Principat sí que se’ls demanava per entrar a treballar a Espanya. Aquesta manca d’igualtat de tracte havia despertat queixes del sector.

Carles Sierra, secretari general del Sindicat de Funcionaris de la Duana, no té constància que els primers dies d’increment de la vigilància s’hagin imposat multes, i assegura que “ja s’han vist més camioners que porten el permís”, “més que abans”, quan els casos dels qui complien la norma eren escassos. Amb tot, destaca que “hi ha hagut un canvi d’actitud” dels camioners espanyols. L’avís de Govern de posar sancions, la campanya informativa duta a terme des d’associacions de transportistes espanyoles i les possibles sancions d’uns 3.000 euros, han propiciat aquest canvi de comportament.

De fet, des de la Duana també s’ha informat els transportistes en les darreres setmanes. Tot i això, no estava previst que els controls s’intensifiquessin, com van assenyalar fa uns dies des de Govern, sinó que tan sols es requeriria la documentació un cop s’hagués aturat un vehicle en un dels controls rutinaris.

tracking