reportatge

Els gegants, a Illa

Grups d’esbarts i capgrossos dansen en les instal·lacions per un reclam dels visitants de les tradicions i costums del país.

Els gegants, a IllaFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gegants, capgrossos i grups d’esbarts van dansar ahir al centre comercial Illa Carlemany en un acte que va servir per reivindicar i donar a conèixer les tradicions i els costums del país, va explicar al Diari Paco Vivancos, gerent del recinte comercial.

La mostra de cultura i tradicions d’Andorra, que va organitzar el centre comercial amb la col·laboració dels comuns de les set parròquies, va començar a les deu del matí amb la plantada dels gegants d’Andorra la Vella a les instal·lacions. A la una del migdia, les dues figures van animar els clients amb la seva dansa. A més, hi van estar presents els gegants de Sant Julià de Lòria. En el seu cas, però, es van esperar fins a les set de la tarda per mostrar les seves arts dansaires. Durant tot el dia, el públic va poder veure exposats els gegants de les dues parròquies.

A la tarda també va ser el torn dels esbarts d’Encamp, Ordino i la Massana, que van oferir al públic els balls tradicionals del país. A les vuit del vespre, els clients van poder delectar-se amb llegendes i danses populars d’Andorra.

Vivancos va relatar que la jornada neix d’un reclam “del client que demana coses” del Principat. “Això és fer país, i nosaltres estem encantats”, va indicar. A més, va argumentar que com que Illa Carlemany està ubicat “al centre de l’eix comercial del país”, s’ha convertit “en una plaça per als clients”, cosa que van voler potenciar ahir amb la jornada cultural.

tracking