òbit

Centenars de persones acomiaden Conxita Mora

Toni Martí va assistir a la cerimònia i va donar el condol a la família

Centenars de persones acomiaden Conxita MoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones es van apropar ahir a a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella per donar l’últim adéu a la excònsol de la capital Conxita Mora, la primera dona a ocupar aquest càrrec a la capital. A l’enterrament també hi van assistir nombroses autoritats que van voler donar el condol a la família.

El cap de Govern, Toni Martí, que va tornar dijous de Brus­sel·les, va acudir a la cerimònia, on va destacar que Mora va ser una “política que defensava els seus ideals sense faltar a ningú, cal aprendre’n”.

Per la seva part, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va destacar la importància de l’excònsol i exconsellera per a la política. “És un dia extremadament trist per al país, ja que era una gran amant d’Andorra i de les seves institucions”, va ressaltar Torres. A més, el ministre, que es va mostrar molt afectat per la pèrdua, va assegurar que “el que més trobarem a faltar serà la seva personalitat”.

Mora va ser cònsol d’Andorra la Vella entre el període 1998-2003, un càrrec que va ocupar per substituir Lluís Viu l’any 1998 i, posteriorment, a través de les eleccions del 1999 va imposar-se juntament amb Carles Torralba al capdavant de la formació Coalició pel Progrés. A més, també va ser consellera general entre el 2009 i el 2011 amb Coalició Reformista. Durant el seu consolat es van adquirir els edificis on actualment hi ha el centre cultural la Llacuna.

Centenars de persones acomiaden Conxita Mora

tracking