tribunals

La UDEF acusa Francesc Robert de blanquejar els diners dels Pujol

La justícia espanyola considera que va invertir prop d’un milió d’euros en operacions immobiliàries a Cròacia

La UDEF acusa Francesc Robert de blanquejar els diners dels PujolARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat de delinqüència econòmica i fiscal d’Espanya acusa l’exdirector de la Ràdio i Televisió d’Andorra, Francesc Robert, de suposadament haver blanquejat prop d’un milió d’euros de la família Pujol que estava ocult al Principat, van apuntar ahir mitjans de comunicació del país veí del sud.

Segons la justícia espanyola, Robert, íntim amic de Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat, injectava diners a Croàcia a través de la societat britànica Angels Business & Financial Corporation Ltd. Al país mediterrani les operacions es van realitzar a través de la companyia Kvadrat Grandja, a la localitat de Pula, situada a la península d’Ístria, on haurien adquirit cinc finques.

Els moviments investigats es van realitzar entre l’abril i l’agost del 2014. El gros de les transaccions va tenir lloc, però, en menys de quinze dies, del 20 de juliol al 2 d’agost, quan es van fer tres ingressos en subcomptes d’Andorra: un de 200.000 euros, un altre de 255.000 i un altre de mig milió. Segons mitjans espa­nyols, la UDEF considera que és “factible el seu entroncament amb el negoci dut a terme a Croàcia, atès que aproximadament dos mesos abans es va produir l’aterratge de 999.905 euros a Croàcia, amb gènesi desconeguda, emparat en una transferència ordenada per Angels Business & Financial Corporation a Kvadrat Grandja”, van citar els mitjans espanyols.

Després d’aquestes operacions, Pujol hauria tret diners en metàl·lic dels seus comptes familiars per pagar Robert. A més, l’empresa Octapris Investments, propietat de Robert, hauria rebut factures falses per part d’ Iniciatives, Marketing i Inversions, una societat instrumental de Pujol. Amb això s’haurien encobert els pagaments il·lícits. La policia també va posar en relleu que “des d’Octapris Investments es va comminar l’execució pel gestor de comptes andorrà de transferències des d’Andorra fins als Estats Units, de les quals era beneficiària la instrumental Avanti Alliance, precisament a final del 2009, quan es liquidaven les posicions a Croàcia”. Aquesta empresa es tracta d’un negoci fallit de Pujol per vendre targetes telefòniques entre els Estats Units i Mèxic. De la seva banda, Robert va desestimar fer declaracions al Diari.

tracking