sistema financer

Espot diu que els diners que va retirar el pare abans de la intervenció de BPA eren per a un cotxe

Espot diu que els diners que el pare va retirar abans d'intervenir BPA eren per a un cotxeANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Interior, Justícia i Afers Socials, Xavier Espot, ha revelat aquest divendres la situació financera de la seva família per justificar que desconeixia l'afer BPA abans que es fes públic, tal com deixa entreveure una notícia publicada aquest dijous al 'Ok Diario' on s'assegura que el ministre havia fet operacions abans de la publicació de la nota del FinCEN.

Així, ha detallat que el matí del 10 de març el seu pare va fer una retirada d'efectiu de 10.000 euros -que corresponien a l'1% del total dels dipòsits de la seva família nuclear- i un traspàs de 80.000 euros per pagar un cotxe de la marca Porsche que tenia encomanat i que va arribar aquell mateix dia. Posteriorment, després de la compareixença del cap de Govern, "i quan tothom a Andorra ja sabia perfectament què estava passant" el seu pare va retirar una part important del seu compte, i també va fer el mateix al compte del ministre, del qual era apoderat. Quan Espot va saber-ho, va decidir retornar els diners -que ascendien a 70.000 euros- a BPA "perquè com a ministre tenia el deure ètic de fer una mostra de confiança cap a l'entitat intervinguda".

Espot ha demanat que es faci una reflexió "de cap a on estem anant" iha assegurat que "això és un pas més de les persones que volen fer caure el Govern perquè no estan d'acord amb l'única decisió que es podia prendre". En aquest sentit, ha avançat que, si hi ha la més mínima possibilitat que pugui prosperar, presentarà una querella contra la publicació de l'article.

tracking