telecomunicacions

El Govern rebrà 32,4 milions d'euros d'Andorra Telecom

Són la totalitat dels beneficis que va aconseguir l’operadora l’any passat

El Govern rebrà 32,4 milions d'euros d'Andorra TelecomXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern rebrà 32,4 milions d’euros d’Andorra Telecom. Aquests són els beneficis que va aconseguir l’operadora l’exercici del 2015 i tal com va decidir l’executiu la totalitat es convertirà en dividends que aniran a les arques de l’Estat. La xifra, segons la memòria de l’any passat publicada ahir per l’operadora, és un 28% superior a la de fa dos exercicis, quan Andorra Telecom el va tancar amb 24,9 milions de benefici. Cal recordar que el Govern també va decidir que tots els beneficis que obtingui l’operadora quan es tanqui l’actual exercici es convertiran en dividends.

Els bons resultats de l’antiga parapública vénen un cop més de la mà dels serveis per itinerància (roaming), que van suposar uns ingressos de 43,6 milions d’euros, 9,2 més que el 2014. La xifra global de negoci d’Andorra Telecom l’any passat va ser de 98,6 milions (un 8% més que el 2014) i l’operadora va invertir 27,3 milions, destacant dos projectes: una nova plataforma de telefonia fixa de nova generació que s’està implantant i el canvi de node d’accés a la fibra òptica, tancat aquest primer semestre.

LA XIFRA

260,4 milions d'euros. Eren les reserves d’Andorra Telecom a 31 de desembre del 2015. Es tracta de 7 milions menys que les reserves que tenia l’operadora a 1 de gener d’aquell any. D’altra banda, l’antiga parapública va tancar l’exercici amb deutes per part dels clients i dels operadors estrangers per un valor de 29,5 milions.

tracking