turisme

'Scalada Vision' va generar 20,4 milions per al país

El darrer espectacle del Cirque du Soleil genera 20,4 milions per al paísANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme calcula en 20,4 milions d'eurosla despesa total dels visitants arribats al país el juliol passat per veure l'espectacle Scalada-Vision del Cirque du Soleil. "Sumant tots els conceptes, estem a gairebé 22 milions d'impacte econòmic per al país. Això representa més o menys que el cost que té l'esdeveniment, tenint en compte la inversió que fem, té un retorn d'unes vuit vegades. És una molt bona ràtio", ha explicat aquestmatíel ministre Francesc Camp en el balanç del projecte. El titular de Turismeha mostrat la "satisfacció" pels resultats obtinguts i ha desitjat poder "continuar en aquesta línia els propers anys".

Les xifres donades són "estimacions" calculades per Andorra Turisme, que cada any empra la mateixa metodologia. Així, comparada amb anys anteriors, la d'enguany ha estat la millor edició de l'espectacle del Cirque du Soleil, tant pel nombre d'espectadors, 105.000 aquest 2016 pels 96.700 del 2015, com per la despesa global que han realitzat al país els assistents de l'esdeveniment, 20,4 milions enguany pels 17,9 milionsde fa dos estius.

Andorra Turisme ha calculat que l'espectacle Scalada-Vision ha generat uns ingressos directes de 828.000 euros, un 15% més que l'edició anterior, gràcies, principalment, a l'augment del preu de les entrades. Pel què fa a les despeses, l'espectacle ha costat 3,5 milions, un 12% més que el 2015. El motiu principal d'aquest augment prové de l'envelat que cobria l'escenari i les grades, que va costar 450.000 euros. Donades les xifres, cada representació va tenir un cost de 124.000 euros.

Camp ha confirmat la continuïtat de l'espectacle del Cirque du Soleil per a l'any vinent, i ha obert la porta a una "relació estable" amb la companyia canadenca. "No sé si hi haurà Cirque du Soleil per a molts anys, però segur que n'hi ha l'any vinent. Estem treballant amb ells per al futur, jo confio que podrem continuar i espero que sigui durant anys", ha dit el ministre.

La valoració que els assistents van fer de l'espectacle supera el 8 sobre 10. Sent els andorrans els qui pitjor van puntuar (8,4), seguits dels espanyols (8,9) i dels francesos (9).

tracking