òbit

Mor als 62 anys l'excònsol Conxita Mora

Mor als 62 anys l'excònsol Conxita MoraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conxita Mora, qui va ser cònsolmajord'Andorra la Velladurantdos mandats entre1998i 2003 (va accedir al càrrec elgener del 1998 després de la dimissió de Lluís Viu),consellera de comúi tambéconsellera general per CoalicióReformista a la legislatura del 2009-2011, ha mort avui a l'edat de 62 anysa conseqüència d'unamalaltia.

Mora, que va estar durant14 anys a la política activa, també havia estatdirectora de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Era empresària i en els darrers anysestava al capdavant d'una empresa de coaching.

La missa funeral i l'enterrament tindran llocdivendresa les 11 del matía l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

Mostres de condol

Les mostres de condol per la mort de Moraes va succeint durant el matí. Poc després de fer-se pública la notícia, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va ser secretària general durant el mandatde Mora, ha volgut comparèixer davant dels periodistes per recordar la figura de la seva antecessora. "Avui és un dia trist per Andorra la Vella", ha assenyalat, a l'hora que l'ha definitcom una "granlluitadora, una persona que va ser una gran cònsol per a Andorra la Vella iun referent per les dones". Ha recordat que va ser la primera dona en assumir un consolat i que va agafar les regnes de la parròquia"en un moment difícil, però tot i això va decidirdir que sí".

Entre els projectes que va tirar endavant com a màxima responsable de la parròquia, Marsol ha destacatel del Centre Cultural La Llacuna, l'escola bressol dels Serradellsi una de les ampliacions del centre esportiui "grans inversions" en la xarxa d'aigües.

Visiblement afectada, l'actual cònsolha assenyalat que "vaig aprendre molt al seu costat" i que "per mi ha estat una granpèrduai és una pena en general per al país i per la família".

Per la sevabanda, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha definit aquesta tardaMora com una persona "amb una vitalitat i optimisme increïbles, i aixòs’ha vist en elperíode llarg i dolorós que hatingut llargde malaltia". El ministre ha assenyalar que Mora ha tingut una vida"molt compromesa amb els afers públics del país, sempre posant l’interès general per sobre de tot". "Sense dubte hem perdut una gran persona", ha conclòs.

A la xarxa, institucions i partits han expressat el condol per la mort de Conxita Mora:

tracking