Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
solidaritat

La caminada contra el càncer passarà per l'avinguda Meritxell per guanyar visibilitat

Actualitzada 05/10/2016 a les 14:08
L'Associació Andorrana Contra el Càncer (ASSANDCA), amb la col·laboració de Pyrénées Andorra i la Fundació Jacqueline Pradère, ha organitzat la tercera caminada popular que tindrà lloc el 23 d'octubre coincidint amb la Fira d'Andorra la Vella i que pretén consolidar-se perquè sigui un esdeveniment anual. En aquesta ocasió, el recorregut s'amplia al voltant de 300 metres i aprofitarà el tancament de l'avinguda Meritxell per desviar la direcció i donar-li una major visibilitat a la malaltia i a l'associació, a més de fer-lo un recorregut més segur.

La participació de la ciutadania ha anat augmentant notablement passant de les 700 persones de la primera edició a les 1.008 de l'any passat, i ara esperen com a mínim igualar la recaptació. Per aquesta ocasió s'han fet 1.000 samarretes incloses amb la inscripció que es podrà fer a partir del dilluns 10 d'octubre al departament d'Atenció al Client de Pyrénées. El director de Màrqueting dels grans magatzems, Josep Serrahima, ha volgut fer una crida a tota la ciutadania perquè participin i contribueixin a la causa.

Els diners recaptats es destinaran, com s'ha fet amb les dues anteriors edicions, al transport sanitari que fa entre 80 i 90 viatges mensuals de pacients que necessiten rebre tractament a Barcelona. El president d'ASSANDCA, Josep Saravia, ha explicat que els costos són molt elevats i cada vegada hi ha més gent que necessita aquest servei. Tot i això, ha lamentat que molts malalts encara els hi costa demanar ajuda, i ha tornat a insistir en la necessitat que el servei de psicòlegs sigui finançat per la CASS.

De manera paral·lela, el 19 d'octubre (Dia contra el Càncer de Mama) hi haurà una acció solidària a la Farmàcia Galeno i Perfumeries Júlia que encara està per determinar, i que servirà per recaptar diners per subvencionar uns barrets que refrigeren el cap dels malalts de càncer i que preveuen la caiguda del cabell amb una efectivitat del 85%. Tot i això, el plat fort és la caminada que tindrà una longitud de 3,7 quilòmetres i que arrencarà a les 11 hores des de Pyrénées.

La Fundació Jacqueline Pradère presenta un curtmetratge sobre l'ictus
El secretari de la Fundació Jacqueline Pradère, Josep Manzano, ha aprofitat per anunciar que el proper 15 de novembre presentaran un curtmetratge sobre l'ictus al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, i que comptarà amb una taula rodona amb la presència d'alguns dels participants al curt, entre ells el neuròleg Antoni Dávalos.
  • #2 El quid de la questió
    (05/10/16 19:10)

    D'acord amb el comentari anterior. Em podeu dir qué s'aconsegueix amb tanta cursa? Algú es creu en serio que axó ajuda en res a parar la malaltia? Vivim en una societat cada dia més naif on es confonen tots els termes.. Ara bé les multinacionals que en viuen , van potenciant aquests sesesentits com a "actes solidaris"...(som totalment inconsistens com a societat)

    Respondre
  • #1 Cèl·lula àcida
    (05/10/16 15:28)

    Amb aquestes caminades, curses solidàries i altres pèrdues de temps i esforços només vam aconseguir acceptar el càncer com una cosa normal i quotidià, potser hauríem de preguntar per què estem morint com a mosques a causa del càncer, quines són les causes i els possibles remeis.Occident està patint una plaga de càncer de dimensions apocalíptiques, però orient no, això ens hauria de fer reflexionar.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477