telecomunicacions

Nova avaria a l'Internet d'Andorra Telecom

La incidència, que va provocar que no es pogués navegar per la xarxa, es va allargar 35 minuts i va afectar la totalitat del Principat

Nova avaria a l'Internet d'Andorra Telecom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va viure ahir a la tarda un nou episodi problemàtic amb el seu servei d’Internet, en aquest cas tant de fibra òptica com de mòbil (3G). La incidència es va detectar cap a les les quatre de la tarda i es va allargar uns 35 minuts, segons van indicar fonts de l’operadora. Una avaria que va afectar a la totalitat d’abonats d’Andorra Telecom i que es va produir en una de les plataformes de l’operadora.

La incidència va provocar que tant els clients de l’antiga parapública del servei d’Internet per fibra òptica com els que tenen contractat algun dels forfets de dades per a dispositius mòbils no poguessin navegar durant més de mitja hora per cap pàgina. Sí que van poder, en canvi, fer ús de les aplicacions com Facebook, Twitter o Instagram, entre d’altres.

Segons van indicar fonts d’Andorra Telecom, al tancament de l’edició encara s’estaven investigant les causes de l’avaria però es va descartar que fos a causa d’un atac de pirates informàtics com ha succeït en altres ocasions en els darrers mesos.

L’última gran incidència en el servei d’Internet de l’operadora es va produir en plena festa major d’Andorra la Vella quan la xarxa va caure durant més de vuit hores des de la mitjanit del dissabte 6 d’agost al diumenge 7. Amb la majoria dels bars i restaurants del centre històric de la capital oberts, coincidint amb el concert estrella de les festes (Fangoria), molts dels establiments no van poder cobrar els seus clients ja que no funcionaven els aparells de cobrament amb targeta que utilitzen Internet. A l’estiu s’han viscut altres episodis d’atacs hackers que han provocat el mal funcionament del servei.

tracking