afers exteriors

Martí rep la Gran Creu de l'Ordre eqüestre de Santa Àgueda de San Marino

El cap de Govern ha volgut mostrar el seu respecte per San Marino, que "ha sabut preservar la seva identitat i la seva independència"

Martí, en la seva visita a San MarinoSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, ha rebut avuila Gran Creu de l'Ordre eqüestre de Santa Àgueda de la República de San Marino. Martí ha volgut mostrar, durant la seva intervenció, el seu respecte per aquest petit Estat que, segons el cap de Govern d'Andorra, ha sabut preservar la seva identitat i la seva independència i que alhora s'ha adaptat a la transformació marcada per l'entorn europeu.

En aquest sentit, Martí ha relatat els paral·lelismes històrics que comparteixen el Principat d'Andorra i la República de San Marino, dos països, en paraules del cap de Govern, "dipositaris d'un extens llegat històric" i amb uns valors de parlamentarisme, de pau, de senzillesa i de capacitat d'evolució que es projectaran cap al futur. La concessió de la Gran Creu de l’Ordre eqüestre de Santa Àgueda correspon al Consell Gran i General i als Capitans Regents de San Marino i s’atorga per gratificar els serveis i l’afecte servits a la República.

Martí es troba a San Marino convidat com a l’orador oficial de la cerimònia d’investidura dels Capitans Regents, que se celebra des del 1243 tots els 1 d'abril i 1 d'octubre, un acte en el qual els dos caps d'Estat assumeixen l'alt mandat durant sis mesos de les institucions de l'Estat. Personalitats com el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon; el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, o el president de la Cort Europea dels Drets Humans, Dean Spelman, han estat els darrers anys alguns dels oradors oficials durant aquesta cerimònia.

tracking