turisme

Grandvalira rep un 30% més de visitants a l'estiu respecte al 2015

El Funicamp tanca la temporada assolint els 21.407 usuaris gràcies a esdeveniments com La Purito

Grandvalira espera un 10% més d'ingressosGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grandvalira va anunciar ahir que ha tancat la temporada d’estiu amb un 30% més de visitants que en la campanya anterior. Totes les propostes presenten bons resultats, amb increments significatius.

Especialment positives són les xifres del Funicamp, amb un augment del 30,87% de turistes respecte a l’any anterior. En concret se n’han registrat 21.407, amb una mitjana diària de 437. El conseller de Turisme del comú d’Encamp, Xavier Fernández, recorda que “a principi d’estiu vam dir que esperàvem superar l’any passat”, motiu pel qual es va mostrar molt satisfet. Destaca que “els esdeveniments ajuden a augmentar encara més” el nombre d’usuaris. De fet, dels 21.407, uns 9.000 es van aconseguir en només tres dies. En concret, 4.000 el 14 d’agost gràcies a la coincidència amb la marxa ciclista de La Purito, 3.000 per la fira Overland i 2.208 per la cursa Spartan Race. Fernández assenyala que aquests esdeveniments aporten beneficis no només per al Funicamp, sinó també per als “hotelers i establiments comercials de la parròquia”.

De les dades de Grandvalira també sobresurt el Mon(t) Magic Family Park de Canillo, amb unes xifres de facturació superiors a les de l’any passat i amb una afluència de 25.000 persones. D’aquestes, 3.500 han baixat per la tirolina. A banda, també han rebut un nombre de visitants similar al del 2015 el Karting Marc Gené el Tarter, amb 4.500 persones al llarg de la temporada, i els 4.000 usuaris del Bike Park Soldeu. Pel que fa al Golf Soldeu s’ha registrat un augment del 8% de les vendes, així com els restaurants El Forn i L’albarset.

tracking