solidaritat

Receptes saludables per conscienciar sobre la pobresa infantil

Una iniciativa en forma de llibre del doctor resident Jordi Forés i Sor Lucía Caram ha pogut recaptar 500.000 euros per lluitar contra la problemàtica

El doctor Jordi Forés, promotor de la iniciativa solidària per combatre la pobresa infantilANA / S. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que al mes de setembre del 2014 es publiqués el llibre del metge resident al país JordiForés‘!Tú ahorras! Ganamos todos’, amb l'objectiu de lluitar contra la pobresa infantil, han estat més de 500.000 euros els recaptats per la lluita contra la pobresa infantil. El llibre, que va néixer a proposta de la monja de clausura Lucía Caram i la Fundació Rosa Oriol, havia de ser un recull de consells per aprimar-se, però segons el metge, “no crec en les dietes, i sí ens els canvis dels hàbits d’alimentació”.

Per això, el llibre estableix tres decàlegs referits a hàbits d’alimentació, d’exercici físic i de com no malbaratar els aliments perquè “moltes vegades comprem menjar, el cuinem i el tirem”, ha assenyalat el metge. El llibre duu un receptari a partir de llegums, que són riques en proteïnes, i s’ha presentat a tot Catalunya però, com ha assenyalat el facultatiu, “volia acabar la presentació del llibre a Andorra”. El llibre sorgeix de la necessitat de resoldre la pobresa perquè, tal com ha explicat el metge, “el 24% de nens entre 0 i 18 anys es troben en la pobresa”.

Per aquest motiu,Lucía Caram -ha explicat el metge- ha emprès un nou projecte que compta amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, la Fundació del FC Barcelona i Benestar i Salut de la Generalitat de Catalunya, perquè “volem fer alguna cosa més integradora”. El metge ha defensat la implicació civil en la lluita contra la pobresa, i per això “hem fet una xarxa amb bancs i empresaris on cadascú posa una col·laboració econòmica” per ajudar en lloguers socials i on s’hi han implicat fins a vuit municipis amb atenció directa a 50 famílies. L'objectiu del programa és atendre més de 300 famílies al 2018.

Com que segons el metge, “la pobresa infantil no té fronteres” demà a l'església de Santa Maria del Fener es comptarà amb la presència de Lucía Caram, “per ensenyar què estem fent i veure si aquí treiem alguna idea per ajudar les famílies”. Es dóna la circumstància que JordiForési la monja de clausura juntament amb 150 voluntaris i tres famílies que es troben dins del programa aniran a fer una visita al Papa Francesc la setmana vinent.

tracking