Política

El secretari d'Estat de Salut prioritza “aconseguir consens”

Joan Antoni León va jurar ahir el càrrec que completa l’equip del ministeri

El secretari d'Estat de Salut prioritza “aconseguir consens”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Antoni León va jurar ahir el càrrec de secretari d’Estat de Salut tot destacant que “farem tots els esforços possibles” per “aconseguir el consens” amb tots els grups polítics en el marc del pacte d’Estat per la reforma sanitària. Segons va dir en declaracions als periodistes, “l’objectiu més immediat” del ministeri de Salut serà donar curs a totes les mesures “encaminades a aconseguir la sostenibilitat del sistema”.

I fer-ho, va afirmar, “complint amb els terminis que hem fixat” i que suposen culminar “molts” dels objectius durant aquest mandat. “És molt important poder afrontar aquestes mesures i seguir el calendari establert”, va apuntar, alhora que va remarcar que “és important i necessari aconseguir la perdurabilitat i la sostenibilitat del sistema garantint la qualitat”.

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, també es va referir al pacte d’Estat i va assegurar que “no escatimarem esforços perquè hi hagi consens”, i es va mostrar “molt optimista” a l’hora de respondre si s’assolirà. Segons va manifestar, “les properes setmanes ens reunirem amb tots els grups parlamentaris”, començant per Socialdemocràcia i Progrés (SDP), per “mirar de tirar el pacte endavant”.

Álvarez Marfany va posar de manifest que amb la presa de possessió del secretari d’Estat de Salut “ja queda format l’equip de direcció del ministeri que haurà de capitanejar la reforma sanitària”. En la mateixa línia que el ministre, el cap de Govern, Toni Martí, va posar de manifest que el nomenament de León “completa l’organigrama de Salut”, i va posar de manifest que el secretari d’Estat haurà de tenir “dues virtuts”: capacitat de “mà estesa” per aconseguir “consens” i “convicció” que “fem un favor a Andorra”. “Haurà d’ajudar el ministre en un tema complicat com la reforma sanitària”, que va dir que és “una necessitat per a Andorra”, va exposar. Al seu torn, va indicar que les reformes s’han de fer de manera que puguin “perdurar en el temps”, no per “dos anys i mig”, que és el que queda de mandat.

Aprofundint en les reformes, León va detallar que “ja s’han començat a implementar” i els grups de treball “s’estan encarregant de dur a terme aquesta feina, que serà molt important per aconseguir els reptes als quals ens hem compromès” dins del calendari marcat. Preguntat per la pujada de les cotitzacions, va explicar que “no s’ha treballat al detall”, sinó que de moment “s’estan estudiant les diferents opcions”, i per contra va remarcar que s’ha estat enllestint la llei de la història clínica, que entrarà a tràmit parlamentari en breu. Joan León, llicenciat en dret, ha estat lligat a l’administració pública des de l’any 2007 com a lletrat, assessor i coordinador de Salut.

tracking