Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
administració

León jura el càrrec amb l'objectiu d'assolir el pacte d'Estat per la reforma sanitària

León havia estat assessor a diferents ministeris del Govern i també conseller de Finances del comú de Sant Julià
El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, amb el nou secretari d'Estat, Joan Antoni León

León jura el càrrec amb l'objectiu d'assolir el pacte d'Estat per la reforma sanitària

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, amb el nou secretari d'Estat, Joan Antoni León

SFG
Actualitzada 27/09/2016 a les 14:07
Joan Antoni León, que fins ara havia ocupat, entre d'altres, càrrecs d'assessor a diferents ministeris del Govern i també havia estat conseller de Finances del comú de Sant Julià, ha jurat aquest migdia el càrrec de secretari d'Estat de Salut. D'aquesta manera, i tal i com ha explicat el ministre Carles Álvarez Marfany, queda tancat l'equip de direcció cridat a "liderar" la reforma sanitària. Tant el ministre com el propi León han assegurat que ja s'està treballant de ple, i de fet les properes setmanes hi ha previstes reunions amb tots els grups parlamentaris. L'objectiu és poder tancar un pacte d'Estat per la reforma sanitària.

León ha assegurat que faran "tots els esforços necessaris" per assolir el consens amb les forces polítiques. A partir d'aquí, s'ha de treballar per "mantenir la perdurabilitat i sostenibilitat del sistema mantenint la qualitat", ha manifestat. Algunes de les mesures, com la llei de la història clínica compartida, seran una realitat ja durant aquesta legislatura.

També s'ha mostrat optimista per assolir el consens Álvarez Marfany. La primera reunió serà amb Socialdemocràcia i Progrés. A banda de les reunions amb les forces polítiques, també se n'estan fent amb el Col·legi de Metges i altres col·lectius implicats, com la CEA o la Cambra de Comerç. Són reunions, aquestes darreres, "informatives", però "si hi ha retorn", benvingut sigui, ha assegurat.

El cap de Govern, Toni Martí, ha tingut unes paraules públiques per a León després que jurés el càrrec. Ha assegurat que el nou secretari d'Estat encarna "la filosofia del Govern", partint de dues virtuts. El "consens" per aconseguir que la reforma sanitària es faci entre tots els grups parlamentaris, i la convicció que aquesta reforma "és el millor per a Andorra". "Sabem que la reforma és necessària i esgotarem totes les vies de diàleg", però si no s'arriba a un acord es durà a terme igualment, ha assegurat el cap de Govern, partint d'aquesta idea que és el que necessita el país.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477