sector públic

L'USdA i el SAT critiquen la pujada de la despesa salarial

Demanen explicacions al Govern i atribueixen l’augment als càrrecs de confiança

L'USdA i el SAT critiquen la pujada de la despesa salarialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) veuen inexplicable l’augment de la despesa de personal del Govern, que en els darrers deu anys ha pujat un 40%, arribant a superar per primera vegada els 100 milions d’euros l’any passat. És per això que demanen al cap de l’executiu, Toni Martí, que expliqui perquè té lloc aquest increment ja que “és una vergonya que un Govern que manté congelat el salari dels funcionaris des de fa vuit anys arribi a aquestes xifres”, denuncia Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA, el qual considera que les xifres tenen lloc pels complements de responsabilitat afegida que reben alguns treballadors i per la contractació d’assessors amb sous elevats.

En la mateixa línia s’expressa el secretari general del SAT, Guillem Fornieles, el qual opina que “es gasten els diners en càrrecs de confiança, en contractes milionaris, no en els funcionaris, ja que a aquests no se’ls apuja el sou”. Fornieles posa de manifest que “els sous dels funcionaris no han augmentat” i no s’ha contractat gent nova. Per tant, conclou que “hi ha unes despeses en sous externs de gent que està en despatxos en situacions estranyes”. “No s’entén que als treballadors de base ens congelin el sou i que la despesa pública continuï augmentant. És inconcebible”, sentencia. D’aquesta manera, demana a l’executiu que expliqui per què la despesa de personal al sector públic ha passat dels 155 milions del 2005 als 216 de l’any passat.

Ubach, de la seva banda, assenyala que “trobar-nos amb aquest augment del 40% després de vuit anys de congelació salarial, de rebaixa de la jubilació i sense un trienni, és per llogar-hi cadires”, i creu que n’han de derivar responsabilitats polítiques.

El sindicalista va més enllà i opina que la gallina dels ous d’or rau en “els sobresous que han obtingut alguns funcionaris” i en els assessors. “És increïble la despesa d’assessorament que porta aquest Govern”, etziba, i en aquest sentit denuncia que “mentre per un costat han castigat durament els funcionaris, per l’altre amb qui els ha interessat han fet tot el contrari, donant complements a qui ha convingut”. I això, tant per a Ubach com per a Fornieles, “és purament cor­rupció”.

tracking