societat

Es posa en marxa una nova campanya per captar voluntaris per ensenyar català

Es posa en marxa una nova campanya per captar voluntaris per ensenyar catalàXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Política Lingüística va presentar ahir la dotzena temporada del Voluntariat per la llengua, un programa que té com a objectiu que les persones no catalanoparlants puguin reforçar el seu aprenentatge del català oral i integrar-les més al país. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va ser l’encarregada de donar a conèixer la nova campanya, que té com a lema Tot va començar amb un cafè..” i que busca captar voluntaris i aprenents disposats a trobar-se un mínim d’un cop per setmana durant deu setmanes perquè les persones que s’estableixen a Andorra puguin aprendre i practicar la llengua catalana.

Segons es va detallar ahir, la campanya consistirà en diverses penjades de cartells, en la distribució d’uns passamans informatius i en el repartiment de la informació sobre el projecte a través de la factura telefònica d’Andorra Telecom –la compa­nyia fa anys que col·labora en la iniciativa–, que la farà arribar a 40.000 abonats.

El projecte de Voluntariat per la llengua es va posar en marxa ara fa onze anys i des de llavors hi han participat més de 1.500 persones. El nombre de parelles ha evolucionat positivament al llarg dels anys, tot i que durant els anys en què els fluxos migratoris van baixar també es va notar un descens de participants. Amb tot, el cap de Política Lingüística, Joan Sans, va assegurar que els percentatges de participació són molt més elevats que els que tenen altres territoris amb projectes de voluntariat per la llengua. Aquest projecte se suma a l’oferta de classes de català i als serveis que ofereixen els centres d’autoaprenentatge del català perquè tot­hom tingui l’oportunitat de millorar els coneixements de la llengua. Aquests dos serveis formen cada any 1.200 persones.

tracking