Política

Gallardo convida Martí a acceptar que Mònaco vol negociar més lentament

Gallardo acusa el cap de Govern de desconèixer el dossier de les converses amb Brussel·les

Gallardo convida Martí a acceptar que Mònaco vol negociar més lentamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo, president dels Liberals d’Andorra i president suplent del grup parlamentari liberal, va convidar ahir el cap de Govern, Toni Martí, “a acceptar” que Mònaco vol alentir les negociacions amb la Unió Europea, amb referència al document publicat diumenge pel Diari en què els monegascos sol·licitaven ajornar les reunions fins al primer semestre de l’any que ve.

També el va acusar de desconèixer el dossier de l’acord d’associació en resposta a Martí, que divendres va assegurar que els liberals no el coneixien. “Lamentablement per a Andorra, el senyor Toni Martí té el mateix desconeixement del dossier que nosaltres”, va indicar Gallardo, que va matisar que “mentre els liberals estem a l’oposició, no tenim informació actualitzada perquè l’executiu no ens la fa arribar i ens dediquem a fer reunions de poble, i el cap de Govern té totes les dades al seu abast i fa reunions a Brussel·les, que és molt més preocupant”.

Gallardo, en un comunicat de premsa, hi va afegir que “els liberals coneixem la realitat d’Andor­ra, una realitat que desconeix el cap de Govern, ja que si no alentiria les negociacions amb Europa per fer les reformes que necessita el país”. El liberal va indicar que “sempre hem defensat que negociar amb Europa conjuntament amb dos països que, tot i ser petits, tenen realitats tan diferents de l’andorrana no és bo per al país”. El polític també es va referir a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, ja que “és evident que el Brexit ha tingut un impacte en les negociacions i que es produeix un punt d’inflexió”. Davant d’un nou model d’Unió Europea, “és un bon moment per alentir les negociacions, valorar aquests canvis i no assumir nous compromisos fins que s’aclareixi la situació a Europa”.

Per últim, el liberal es va referir al discurs de Martí a l’Assemblea General de l’ONU i la seva reflexió sobre el populisme. “Per sort a Andorra hi ha poc populisme, però del poc que hi ha tots sabem qui en fa ús”, va acusar.

tracking