Reportatge

Retratistes del bon menjar

El Principat va acollir ahir la primera trobada d’Instagramers Foodies. Una quarantena de “malalts de les xarxes socials” vinguts d’ar­reu de Catalunya va fer una excursió pel país acompanyats de Lluc Calls, un dels concursants del programa ‘MasterChef Junior’.

Retratistes del bon menjarA. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera trobada d’Instagramers Foo­dies, o el que és el mateix –per als profans de les xarxes socials–, retratistes del menjar, va tenir lloc ahir a Andorra amb la participació d’una quarantena de persones vingudes d’arreu de Catalunya d’entre 35 i 50 anys. Amb l’assessora gastronòmica de Roc Blanc Hotels, Emelin Torm (@despensaemelin a Instagram), com a amfitriona, el grup d’aficionats a penjar fotos de menjar a Internet va poder gaudir d’una excursió pel Principat per tal de desvirtualitzar-se i, és clar, actualitzar els seus perfils (tot i que la majoria es planyia de les dificultats per publicar arxius pel fet de no tenir connexió).

Ho van fer acompanyats d’una estrella televisiva d’onze anys o “el personatge de la trobada”, com el van definir els seus companys de cap de setmana. En Lluc Calls (@lluc_mcj2), un dels setze nens que van participar a la segona edició del concurs de televisió MasterChef Junior, de TVE, que no es va voler perdre la cita juntament amb els seus pares. Només a la xarxa social de les fotografies Calls té 25.000 seguidors.

La proposta de trobar-se va sorgir el maig de l’any passat durant un concurs d’instagramers a Montbrió del Camp. “Allà se’m va ocórrer la idea de pujar-los cap aquí”, rememora Torm, la qual remarca que “la majoria solen venir aquí de botigues i no sabien que hi ha un país meravellós al darrere”. “Tenien molt d’interès a descobrir un país que no coneixien”, va destacar. En dóna fe el nen que va saltar a la fama amb nou anys, el qual relatava que li havia agradat molt conèixer Andorra més enllà de l’avinguda Meritxell i destacava especialment la ruta dels contrabandistes. “L’únic defecte és que hi ha molta cua per entrar”, confessava, mentre la seva mare, Marta Prat (@marta3prat), reconeixia que “molts només coneixíem les botigues”. Maria Encinas (@mariacosbel), de la Bisbal d’Empordà, afegia que “vam començar a proposar què els semblava portar la trobada aquí perquè molts no coneixien Andorra”.

És per això que van preparar una ruta que els va portar per Ordino, on van visitar la Casa d’Areny-Plandolit; Llorts, on van descobrir la Farga Rossell, i també pel mirador del Roc del Quer i el santuari de Meritxell. Després d’un matí complet van anar fins als cortals d’Encamp, on van dinar i fins i tot van celebrar un concurs de buscar bolets. Hi va haver temps, també, per fer fotografies malgrat que lamentaven no poder-les compartir per no disposar de connexió a Internet sense fil. “Som uns malalts de les xarxes socials”, apuntava Encinas, mentre que Trom assenyalava que els foodies, que capten imatges i vídeos dels plats en tot moment per compartir-les amb els seus seguidors, “el que fan als dos segons tirar-se a sobre del menjar amb les càmeres i fer totes les postures imaginables sense tocar-lo”. “El telèfon mòbil sempre està sobre la taula. Primer publiquen i després mengen. Fan servir el mòbil igual que la forquilla o el ganivet”, il·lustrava.

Totes les imatges –quan els protagonistes tinguin Internet– les trobaran a #1atrobadafoodieandorra.

tracking