finances

Els comptables no demanaran pròrroga per l'IRPF

Els comptables no demanaran pròrroga per l'IRPF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Comptables del Principat no demanarà al Govern que ampliï el termini per liquidar l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) que acaba el 30 de setembre, malgrat que algun dels seus membres considerava oportú que l’executiu prengués aquesta mesura a causa de les dificultats que alguns obligats tributaris estaven tenint per liquidar l’impost. El president de l’associació, Jordi Martí, va indicar en declaracions al Diari que “en cap moment tenim la intenció de demanar al Govern que ampliï el termini per presentar les declaracions”. També va indicar que tots els professionals adscrits a l’entitat estan recordant als seus clients que han de liquidar l’IRPF abans del 30 de setembre i que “volem deixar ben clar que aquesta és la data límit i que no s’ampliarà”.

Martí, respecte dels problemes de cues i temps d’espera que hi ha hagut a l’oficina de tributs les darreres setmanes, va indicar que el termini per liquidar la declaració “no va començar el 15 d’agost, sinó que ho va fer el 30 d’abril”, amb referència que hi ha hagut prou temps per fer-ho. Esperar fins als darrers dies o fer-ho al començament “és a criteri de cada persona”, va indicar.

El president va valorar positivament que l’executiu hagi ampliat els dies d’obertura de l’oficina i el reforç de la cita prèvia. Malgrat les informacions que hi haurà una reunió entre els comptables i Govern, Martí va dir que “no n’hi ha cap de marcada”.

tracking