medi ambient

El Superior insta el Govern a entregar l'auditoria financera del forn incinerador

El president d’Apapma, Carles Iriarte, va rebre ahir la documentació de mans de Silvia Calvó

El Superior insta el Govern a entregar l'auditoria financera del forn incineradorARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a l’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient d’Andorra (Apapma) i ha instat el Govern a entregar a l’entitat els documents amb l’auditoria del Centre de Tractament de Residus corresponent al 2010, que reclamava des de feia temps. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va fer entrega ahir de la documentació al president de l’associació, Carles Iriarte, segons va informar l’executiu en un comunicat. El Superior dóna la raó a Apapma, que va demanar la revocació de la decisió del Tribunal de Batlles de negar-los l’entrega de l’auditoria econòmica realitzada per l’empresa KPMG ja que va considerar que el mateix executiu els va declarar part interessada en la construcció i explotació del forn incinerador de la Comella. El Govern considerava que el dret d’Apapma no era vitalici i que aquesta condició de part interessada s’havia acabat fa anys. A més, indicava que l’informe elaborat per l’empresa sobre el forn incinerador de residus era econòmic i no medi ambiental, i per tant no tenien perquè poder-lo analitzar.

“Estem satisfets perquè se’ns han reconegut els drets com a associació i com a ciutadans”, va assenyalar Iriarte en declaracions al Diari, que va afegir que “tenim un cert malestar perquè no hauríem d’haver arribat fins aquí”. El president d’Apapma va explicar que encara no han pogut analitzar el document de l’auditoria i va lamentar “les males arts” del Govern que va decidir de “manera restrictiva qui era o no part interessada en aquest afer”. Iriarte va afegir que tota la ciutadania “hauria de poder conèixer aquesta informació”.

Un cop obtinguda la sentència favorable, Apapma ha decidit tornar a les comissions de caça, pesca, centre de tractament de residus i pla nacional de residus a les que no assistia malgrat formar-ne part. “La ministra ens demanava que hi anéssim, però o érem bons per a tot o no érem bons per a res”, va assenyalar el president de l’associació. “En aquestes reunions érem els únics representants de la societat civil”, va dir.

tracking