Territori

Govern destinarà 200.000 euros perquè la ciutadania decideixi un projecte

Torres avança que en el pressupost de l’any que ve s’incidirà en el manteniment d’infraestructures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va avançar ahir que en el pressupost de l’any que ve s’hi inclourà una partida de 200.000 euros “participativa”. Aquests diners es destinaran a un projecte que els ciutadans hagin escollit prèviament. Torres no va avançar si es tractarà d’un nou projecte, d’una acció d’embelliment o d’una obra de manteniment o restauració. En qualsevol cas estarà destinada que “la ciutadania faci les seves propostes a través d’una bústia de suggeriments en coses que la ciutadania ens demana”.

Sobre els futurs pressupostos que destinarà l’executiu per al ministeri d’Ordenament Territorial, el titular de la cartera va explicar que “les inversions estratègiques” que s’hagin de dur a terme “han de ser de caire productiu”. En aquest sentit va posar en valor que “les infraestructures les tenim molt bé” i que, per tant, “incidirem en el manteniment”. Una de les que fa anys que és damunt la taula és la del vial de Sant Julià. Tot i això, i en la línia del que s’havia explicat des de Govern en els dar­rers mesos que es tractava d’un projecte costós, Torres va indicar ahir que no està previst dedicar cap partida a desenvolupar l’obra.

Pel que fa a l’heliport, va reiterar que la setmana que ve esperen rebre l’informe tècnic que ha d’avalar l’espai escollit i va confiar que entri en funcionament a finals del 2017 o inicis del 2018.

DOS NOUS MIRADORS PER SEDUIR ELS TURISTES

Al capdamunt del port d’Envalira i al berenador del refugi d’Envalira. Són els espais on s’han construït dos nous miradors, a peu de carretera, per un import total de 180.000 euros. L’objectiu és crear un punt d’interès i seduir els turistes que circulen a prop de la frontera francesa. “Volem que sigui una carretera turística”, va apuntar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va exposar que les dues obres serviran “per millorar la imatge del país”.

El primer dels miradors s’ha habilitat dalt de tot del port, aprofitant i embellint l’entorn del monument als Homes del port. S’ha arreglat la zona amb materials preparats per aguantar les dures condicions climatològiques de la zona i s’hi han afegit uns berenadors.

L’altre es troba ubicat a prop del desviament de Grau Roig. Més espectacular que l’anterior gràcies a una anella gegant que emmarca el Circ de Pessons i que el converteix en un punt obligatori per fer-s’hi una fotografia. A més, es treballa per desenvolupar una aplicació per a mòbils que permeti obtenir informació dels pics i de la resta del país. L’any que ve se’n crearan dos més al mateix port.

A banda, també s’han invertit 165.000 euros a restaurar quatre talussos de la carretera, que es revegetaran gràcies a tècniques d’hidrosembra.

Govern destinarà 200.000 euros perquè la ciutadania decideixi un projecte

tracking