Finances

Els comptables estudien una pròrroga per a l'IRPF

Creuen que molts obligats no podran liquidar l’impost pels problemes a l’oficina de Tributs

Els comptables estudien una pròrroga per a l'IRPFArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Comptables es planteja demanar una pròrroga al Govern perquè ampliï el termini per liquidar l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) que finalitza el proper 30 de setembre. Segons van explicar al Diari fonts d’aquesta associació, els problemes detectats fa unes setmanes a l’oficina de Tributs a l’hora de gestionar l’atenció al públic relativa a la liquidació i canvis de l’IRPF continuen malgrat que l’executiu va decidir la setmana passada obrir-la els dissabtes 17 i 24 de setembre i fins a dos quarts de sis de la tarda el divendres 30 de setembre. Igualment, el Govern va acordar, per intentar reduir el temps d’espera dels obligats tributaris a l’oficina, incrementar el nombre d’efectius destinats a la cita prèvia. Fins al dijous de la setmana passada només es podien atendre les demandes d’informació a dues persones al mateix temps i des d’aquell dia se’n podria atendre fins a tres simultàniament.

Segons van explicar les mateixes fonts, les cues es mantenen a les oficines i l’espera pot superar les dues hores per poder iniciar uns tràmits, els de la cita prèvia, que també són de llarga durada. Molta gent, assenyalen, està molta estona fent cua i després marxa sense poder fer la gestió. Igualment, van denunciar problemes a la pàgina web de l’Agència Tributària a l’hora de liquidar telemàticament la declaració.

Malgrat que els obligats a liquidar l’IRPF ho poden fer des de l’abril, des de l’Associació de Comptables es considera que molta gent no arribarà a temps i és per això que demanen una ampliació del termini. I ho fan pels problemes que s’han trobat per poder fer aquesta gestió que creuen que només són imputables al Govern que ho ha gestionat malament.

LES CLAUS

1- Termini

El 30 de setembre és el darrer dia

El divendres 30 de setembre és el darrer dia per presentar la declaració de l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) corresponent a l’exercici 2015. Els obligats tributaris d’aquest impost van poder començar a liquidar la declaració a l’abril.

2- Govern

Mesures per agilitzar tràmits

El Govern va decidir obrir l’oficina els dissabtes 17 i 24 de setembre per poder atendre els obligats en cita prèvia. El divendres 30 de setembre ampliarà l’horari. També va posar més efectius per a la cita prèvia.

3- Denúncia

Continuen les cues i problemes al web

L’Associació de Comptables denuncia que malgrat les mesures preses pel Govern per agilitzar els tràmits les cues continuen. També indiquen que no funcionen bé els tràmits telemàtics. Consideren que no hi haurà prou temps per liquidar l’IRPF.

tracking