Economia

Andbank és la segona entitat europea que ha crescut més en solvència segons 'The Banker'

Andbank és la segona entitat europea que ha crescut més en solvència segons 'The Banker'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank va ser la segona entitat europea que més va créixer en solvència el darrer any, segons The Banker i Financial Times, segons un comunicat de l’entitat financera.

En aquest sentit, el banc va destacar que va incrementar un 62,51% la seva

ràtio de solvència Tier 1 fins a arribar al 13,75%. Això, segons publica The Banker, encara pren més rellevància si es té en compte el context europeu, en el qual les entitats financeres han vist caure les seves ràtios de capital per segon any consecutiu. “Tot i l’entorn actual, els tipus d’interès negatius, la inversió en creixement internacional i en els criteris de prudència en la gestió del balanç, el Grup Andbank va tancar el 2015 amb un benefici net de 54 milions d’euros, un 20% per sobre del pressupostat”, va ressaltar el comunicat.

Segons Andbank, aquests bons resultats es deuen a la consolidació del seu model de banca privada, que va permetre tancar el 2015 amb un nou màxim de 22.760 milions d’euros. A més, va posar en relleu que l’estructura de capital i liquiditat del banc es va mantenir alta el 2015. En aquest sentit, la ràtio de liquiditat s’ha situat en el 76,6 %.

Per Andbank l’estratègia, la gestió i el perfil de risc que tenen ha afavorit a tenir el reconeixement de l’agència Fitch Ratings que els qualifica amb un ràting a llarg termini de BBB amb perspectiva estable. A més, la revista The Banker ha atorgat a Andbank el premi a la millor entitat de banca privada d’Andorra Best Global Private Bank 2015.

tracking